БРАМБИСИ РАЗБИЛИ ВАРАТАСЕ

УБЕДЉИВИ: Брамбиси славе есеј Бена Мовена.
УБЕДЉИВИ: Брамбиси славе есеј Бена Мовена.

Момци из престонице која ове године прославља стогодишњицу постојања, били су убедиљиви у аустралијском дербију савладавши Варатасе 35:6 (21:6) у другом мечу, другог дана четвртог викенда Супер рагбија. Брамбиси су данас на терену стадиона Канбера есејима капитена Бена Мовена, Кристијана Леалиифаноа, Хенрија Спеита и Робија Колемана први пут у окршају с рагбистима из Новог Јужног Велса узели бонус бод поред четири за победу. Слаба утеха за франшизу из Сиднеја су била два казнена ударца Бренда Мек Кибина.

Домаћинима на путу победе није сметала чињеница да су против Варатаса два пута били с играчем мање на терену јер је Сем Картер у 30. односно Бен Александер у 69. минуту добио жути картон. Ни гости нису били „цвећке“ јер је на клупу за кажњене кад и Александер био послат и његов имењак из репрезентације  Робинсон.

НЕСРЕЋА: Дејвида Покока износе с терена.
НЕСРЕЋА: Џорџ Смит поздравља повређеног Дејвида Покока.

Лоша вест за тренера Брамбиса Јужноафриканца Џејка Вајта али и за селектора Аустралије Новозеланђанина Робија Динса је податак да је Дејвид Покок морао да напусти игру у 13. минуту због повреде колена. По првим информацијама сумња се да је крилни треће линије скрама покидао предње укрштене лигаменте што ће га одвојити од терена најмање шест месеци.

Интересантно је да је Дејвида Покока заменио Џорџ Смит. Легенда аустралијског рагбија који је одиграо 110 утакмица за Валабисе, дошао је на 12 недеља у Канберу како позајмица Брамибисима из јапанског Сантрој Санголијата.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ЧЕТВРТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ХАЈЛЕНДЕРС – ЧИТАС 19:36 (7:30)

БРАМБИС – ВАРАТАС 35:6 (21:6)

СТОРМЕРС – ЧИФС

САУТЕРН КИНГС – ШАРКС

Сутра:

БЛУЗС – БУЛС

Јуче:

ХУРИКЕЈНС – КРУСЕЈДЕРС 29:28 (12:7)

РЕБЕЛС – РЕДС (13:10)

У четвртом колу Супер рагбија слободни су ВЕСТЕРН ФОРСИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.