БРАМБИСИ РЕМИЗИРАЛИ С КИНГСИНА, БЛУЗСИ САВЛАДАЛИ ХАЈЛЕНДЕРСА

ИЗНЕНАДИЛЕ ИХ НОВАЈЛИЈЕ: крилни Брамбиса Џорџ Смит у рукама Кингса
ИЗНЕНАДИЛЕ ИХ НОВАЈЛИЈЕ: крилни Брамбиса и легенда Аустралије Џорџ Смит у рукама Кингса

У новозеландском дербију одиграном на терену стадиона Иден парк у Окланду чиме је стартовало осмо коло Супер рагбија, Блузси су победили Хајлендерсе 29:18 (12:13) чиме су прекинули низ од три пораза и наставли агонију франшизе базиране у Данидену која ни после шест одиграних мечева није осетила сласт тријумфа. У другој утакмици дана Саутерн Кингси су изненадили Брамбисе ремизиравши у главном граду Аустралије 28:28 (19:14) трансформацијом Деметри Катракилса после другог есеја Корнела Ду Прија постигнутом у четвртом минуту временске надокнаде.

Полагањем чепа треће линије мелеа Јужноафриканаца Краљеви из Порт Елизабета не само да су извукли два бода за нерешен исход него су узели бонус бод јер је други есеј Ду Прија био четврти екипе која је имала свега 35 процената времена меча лопту у свом поседу. Учинак Кингса је и већи ако се има на уму да су пред крај сусрета имали и грача мање због жутог картона Скалка Фереире у 67. минуту.

СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА У ПОБЕДИ БЛУЗСА: Пири Випу у продору против Хајлендерса
СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА У ПОБЕДИ БЛУЗСА: Пири Випу у продору против Хајлендерса

И Плавци су Окланду имали играча мање почетком другог полуврема али не само да нису дозволили Хајлендерсима да увећају предност него су са два поентирања Пирија Випуа прешли у вођство оставивши госте без и бонус бода који се добија за пораз од седам и мање поена разлике.

Најинтересантнији меч првог дана одиграће се вечерас у Дурбану где ће се састати прошлосезонски финалисти Шаркси и са седам освојених титула најуспешнија екипа јужне хемисфере Крусејдерси. Сусрет јужноафричких тимова који ће затворити коло сутра дан неће бити ништа мање занимљив. Читасима који никад ништа озбиљније нису успели да остваре у Супер рагбију  ове сезоне иде одлично. Иза себе имају четири везане победе али тешко да ће остати на истом курсу обзиром да им у госте у Блумфонтејн долазе Стормерси.

РЕТУЛТАТИ И ПАРОВИ ОСМОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

БЛУЗС – ХАЈЛЕНДЕРС 29:18 (12:13)

БРАМБИС – САУТЕРН КИНГС 28:28 (19:14)

ШАРКС – КРУСЕЈДЕРС

Сутра:

ХУРИКЕЈНС – ВАРАТАС

РЕБЕЛС – ВЕСТЕРН ФОРС

ЧИТАС – СТОРМЕРС

У осмом колу слободни су БУЛСИ, РЕДСИ и ЧИФСИ



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.