БРАМБИСИ СА 14 ИГРАЧА СЛАВИЛИ У ПРЕТОРИЈИ

САВЛАДАЛИ БИКОВЕ: крило Брамбиса Хенри Спеидс у дуелу са Булсима
САВЛАДАЛИ БИКОВЕ: крило Брамбиса Хенри Спеидс у дуелу са Булсима

Већ другу недељу за редом Брамбиси завршавају последњу четвртину меча са играчем мање, али за разлику од 14. у 15. колу су момци базирани у Канбери остварили тријумф славивши у Преторији против Булса 38:28 (10:14), док су Хајлендерси успели на гостовању у Бризбејну да победе Редсе 18:15 (8:10).

Свега пет минута после постизања есеја који је омогућио трансформацију Кристиану Леаилифану за приближавање Озија на један разлике, Фолау Фаинга` а је морао да напусти игру. Судија му је сасвим заслужено показао црвени картон јер је прво из казне, односно са стране рака, улетео у исти а касније у кошкању које је избило, главом у главу ударио противника.

Ипак, и без проблематичног Флауа Фаинга`ае, Брамби су смогли снаге и направили преокрет полагањима Томаса Бенкса и Ендија Мурихеда које је претворио Фаренау Харева за коначних 38:28.

Интересантно је да Булси, и ако са играчем више, после казненог ударца Хандреа Поларда одмах по искључењу Фаулауа Фаинга` ае у 61. минуту, у следећих 20 нису успели да постигну поене.

Хајлендерси су очигледно успели да се опораве од пораза 41:12 у прошлом колу у Сиднеју од Варатаса обзиром да су у Бризбејну прецизном казном Лиме Сопоаге, два минута пред крај меча, избегли реми и савладали Редсе 18:15.

Јагуареси који све више Аргентинаца окупљају на трибинама стадиона Хозе Амалфитани у Буенас Аиресу где играју домаће мечеве, чиме показују да буде пажњу и страст локалне публике према рагбију, и овог викенда обрадовали су своје присталице, после претходног у коме су разбили Булсе 54:24.

Нова жртва Јагуарима била је још једна јужноафричка франшиза. Протекле суботе у Буенас Аиресу су страдали Шаркси. У тријумфу домаћих посебно се истакао Рамиро Мојано хет триком.

У претходном извештају поменули смо да су се Крусејдерси учврстили на првом месту табеле тријумфом 24:13 у дуелу са Хурикејнсима, директним ривалом за прво месту у генералном поретку.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 15. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

КРУСЕЈЕДЕРС – ХУРИКЕЈНС 24:13

РЕБЕЛС – САНВУЛВС 40:13

ЈАГУАРЕС – ШАРКС 29:13

ЧИФС – ВАРАТАС 39:27

РЕДС – ХАЈЛЕНДЕРС 15:18

БУЛС – БРАМБИС 28:38

СТОРМЕРС – ЛАЈОНС 23:26

БЛУСИ су били слободни у 15. колу.

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПОСЛЕ 15. КОЛА

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.