ВАЛАБИСИ ИЗЈЕДНАЧИЛИ У СЕРИЈИ

ЗАСЛУЖАН: Адам Ешли Купер постиже есеј за одлучујућу трансформацију
ЗАСЛУЖАН: Адам Ешли Купер постиже есеј за одлучујућу трансформацију

Трансформацијом Кристиана Леали`ифана после есеја Адама Ешлија Купера Аустралија је успела да забележ победу 16:15 (9:12) у другом тест мечу против Британских и Ирских Лавова одиграном на стадиону Докландс у Мелбурну и изједначи у серији и тиме је остави неизвесном до окршају у Сиднеју који ће се играти за недељу дана.

Центар Брамбса је био стрелац свих поена за Валабисе у првом полувремену успешно извевши три казнена ударца док је на другој страни све поене за Британске и Ирске Лавове постигао Ли Халфпени с том разликом да је имао прецизан ударац више у односу на Леали` ифана.

ДЕТАЉ С МЕЧА У МЕЛБУРНУ: крило Лавова Џорџ Норт у дуелу са Израелом Фолауом
ДЕТАЉ С МЕЧА У МЕЛБУРНУ: крило Лавова Џорџ Норт у дуелу са Израелом Фолауом

У наставку је аријер Кардиф Блузса и Велса још једном био сигуран и чинило се да ће Лавови тријумфом у главном граду аустралијске државе Викторија први пут од турнеје по Јужној Африци 1997. године решити серију у своју корист.

Међутим, мелејци Аустралије су освојили добар део терена пре него што је Џејмс О` Конор одлично проиграо Адама Ешлија Купера који је у пуном трку примио лопту, прошао кроз Џонатана Дејвиса и положио. Судбина Валабиса је била у рукама, односно нози Кристиана Леали` ифана који је први тест одигран у Бризбејну пре седам дана завршио после непуног минута јер је морао да напусти терен због нокаута претрпљеног приликом обарања противнка. Био је присебан, концентрисан и вешто и успешно извео шут за два поена, победу и изједначење у серији.

ПОВРЕЂЕН: Сема Вормбартона износе са терена
ПОВРЕЂЕН: Сема Вормбартона износе са терена

Ли Халфпени је у последњим минутима меча, попут Куртлија Била претходне недеље, имао прилику да направи преокрет из казне али шут Велшанина са више од пола игралишта није био успешан.

Oно за чиме ће присталице Лавова поред шансе за победу жалити је повреда капитена гостију. Сем Вормбартон је изашао из игре у 67. минуту због повреде задње ложе и неће се знати до понедељка да ли ће бити спреман за олучујући тест у Сиднеју.

АУСТРАЛИЈА – БРИТАНСКИ И ИРСКИ ЛАВОВИ 16:15  (9:12)

Стадион Докландс у Мелбурну.

Главни судија: Крег Жубер (Јужна Африка)

Помоћници: Крис Полок (Нови Зеланд), Роман Поли (Француска).

Судија у ТВ студију: Бен Скин (Нови Зеланд)

АУСТРАЛИЈА: Бен Робинсон, Стивен Мур, Бен Александер, Кејн Даглас, Џејмс Хорвил, Бен Мовен, Мајкл Хупер, Виклиф Палу, Вл Гинија, Џејмс О` Конор, Џое Томане, Кристиан Леал` ифано, Адам Ешли Купер, Израел Фолау, Куртли Бил.

Саиа Фаинга` а, Џејмс Слипер, Секопе Кепу, Роб Симонс, Лиам Гил, Ник Фипс, Роб Хорн, Џеси Мог

ЕСЕЈ: Адам Ешли Купер (75`).

ТРАНСФОРМАЦЈА: Кристиан Леали` ифано (77`)

КАЗНЕ: Кристиан Леали` ифано (17`, 24`, 37`)

БРИТАНСКИ И ИРСКИ ЛАВОВИ: Мако Вунипола, Том Јангс, Адам Џонс, Алун Вин Џонс, Џеф Парлинг, Ден Лидијат, Сем Вормбартон, Џејми Хислип, Бен Јангс, Џонатан Секстон, Џорџ Норт, Џонатан Дејвис, Брајан О` Дрискол, Томи Боув, Ли Халфпени.

Ричард Хибард, Рајан Грант, Ден Кол, Том Крофт, Шон О` Брајан, Конор Мареј, Овен Фарел, Алекс Катберт.

КАЗНЕ: Ли Халфпени (10`, 28`, 33`, 40`, 63`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.