ВАЛАБИСИ И ОЛ БЛЕКСИ РЕМИЗИРАЛИ У СИДНЕЈУ

СПАКОВАЛИ КУРТЛИЈА БИЛА: Ричи Мек Коув (лево) и Бен Смит
СПАКОВАЛИ КУРТЛИЈА БИЛА: Ричи Мек Коув (лево) и Бен Смит

У јубиларном 150. сусрету великана светског рагбија одиграном на терену стадиона Аустралија у Сиднеју, у оквиру првог Бледислоу куп меча чиме је почело Првенство четири нације, Валабиси и Ол блекси су поделили бодове ремијем 12:12 (3:9) чиме је сан Новозеланђана од 18 везаних тријумфа остао недосањан.

Лоши услови за игру проузроковани кишом у највећем граду и на игралишту највећег спортског здања земље кенгура, али и добре одбране и не претерано ризични напади, резултирали су да ни једна нити друга репрезентација нису успеле за 80. минута да постигну есеј.

У таквој ситуацији, сво бреме меча је пало на шутере, који су, како се испоставило после последњег звиждука Јужноафриканца Јака Пајпера, имали идентичан учинак. Куртли Бил код Валабиса и Ерон Круден на страни Ол блекса, по четири пута су били прецизни из казнених удараца, чиме су обе репрезентације морале да се задовоље са по два бода.

Светски шампиони су одлично отворили сусрет шутем Ерона Крудена отварача Чифса, који му је омогућио Скот Фарди несклонивши се на време из рака али је универзалац у дијагонали Варатаса, Куртли Бил убрзо одговорио на исти начин јер гости нису били на ногама у раку осам минута касније.

Нову предност Ол блексима донео је Ерон Круден који га је повисио када су Валабиси намерно оборили меле на убацивање лопте  противника али су поред вођства отишли на полувреме са играчем мање јер је Вајат Крокет добио жути картон намерно направивши казну у раку, недозволивши Озијима да играју, што је Јако Пајпер окарактерисао као циничан потез и санкционисао га.

Куртли Бил је у наставку са два казнена ударца донео ново изједначење домаћинима али је Круден поново довео момке у црном  у предност јер је Ричи Мек Коув, показавши младом и одличном Мајклу Хуперу, капитену Валабиса, ко је тата што се ракова и игре на земљи тиче., натеравши крилног Варатава и Аустралијењ да направи казну ушавши по лопту после обарања Израела Фолауа.

Кључи моменат на сусрету десио се у 69. минуту када је Бауден Барет, који је који трен раније крочио на терен али је убрзо морао да га напусти и замени клупом за кажњене јер направио казну ушавши у рак ван “капија”, односно, из офсајда, због чега му је делилац правде показао жути картон.

Куртли Бил је искористио прилику, донео још једно, треће изједначење, које је било срећно за Валабисе јер су њиме избегли пораз од Ол блекса, који су четвртину меча због недисциплине играли са играчем мање.

АУСТРАЛИЈА – НОВИ ЗЕЛАНД 12:12 (3:9)

Стадион Аустралија у Сиднеју

Гледалаца: 68.687

Главни судија: Јако Пајпер (Јужна Африка)

Помоћници: Роман Поли (Француска), Стјуарт Бери (Енглеска)

Судија у ТВ студију: Шон Велдсман (Јужна Африка)

АУСТРАЛИЈА: Џејм Слипер, Нејтан Чарлс, Секопе Кепу, Сем Картер, Роб Симонс, Скот Фарди, Мајкл Хупер, Вајклиф Палу, Ник Вајт, Куртли Бил, Роб Хорн, Мет Тоума, Адам Ешли Купер, Пет Мек Ејб, Израел Фолау

Џејмс Хенсон, Пек Ковен, Бен Александер, Вил Скелтон, Скот Хигинботом, Ник Фипс, Бернард Фоли, Тевита Куридрани

КАЗНЕ: Куртли Бил (12`, 45`, 56`, 70`)

НОВИ ЗЕЛАНД: Вајат Крокет, Ден Колс, Овен Френкс, Броди Реталик, Семјуел Вајтлок, Џером Кеино, Ричи Мек Коув, Керијан Рид, Ерон Смит, Ерон Круден, Џулијен Савеа, Ма` а Нону, Малакаи Фекитоа, Кори Џејн, Бен Смит

Кевин Меаламу, Бен Френкс, Џое Муди, Стивен Луатуа, Сем Кејн, Ти Џеј Перенара, Бауден Барет, Рајан Кроти

КАЗНЕ: Ерон Круден (4`, 17`, 22`, 60`)

ЖУТИ КАРТОНИ:Вајат Крокет (39`), Бауден Барет (69`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.