ВАЛАБИСИ УГАСИЛИ ЕНГЛЕСКИ РАГБИ

ПОГАЗИО ЦРВЕНЕ РУЖЕ: Мајк Фоли поентира
ПОГАЗИО ЦРВЕНЕ РУЖЕ: Мајк Фоли поентира

Из најгорег сна у јаву претворио се кошмар навијача репрезентације Енглеске. У последњем окршају четвртог дана, трећег кола осме смотре најбољих селекција света, домаћини су на Твикенхему у Лондону претрпели пораз 33:13 (17:3) од Аустралије који ће их коштати проласка у четвртфинале Мондијала. Пре катастрофе Црвених ружа, Јужна Африка је преузела чело групе Б тријумфом 34:16 (20:3), док се Јапан стабилизовао на трећем месту у истом друштву још једном историјском победом 26:5 (20:5), овог пута оствареном против Самое.

Другим поразом у групи, тим, који је гајио амбиције о значајном учинком, можда оним од пре 12 година када је постао први са северне хемисфере са трофејем Вилијам Веб Елис у свом поседу, завио је нацију у црно. Десило се оно што вероватно ни најгори злослутници у Енглеској, нису смели ни да помисле.

Родоначелници нама вољеног спорта, на свом терену, на турниру у који су уложили енормне количине новца, труда, рада, организације, завршиће такмичење после мечева у групи, и тиме постати прва селекција која је организовала Мондијал а није успела да прође у четвртфинале.

Једноставно, Енглези нису имали решења за веома добре Озије. Чинило се као да је Аустралија играча са нижеразредним противником против којег може да поентира кад помисли. Целокупан тим Валабиса је функционисао као веома добро разрађена и наштелована машина.

Кључи зупчаници, кајшеви, шрафови у машинерији из земље кенгура су били Мајкл Хупер, Дејвид Покок и Бернар Фоли који је постигао 28 од 33 поена момака у златим дресовима са два есеја,три трансформације и четири казне.

Јужна Африка је, чини се, врло лако изашла на крај са Шкотима у Њукаслу. На терену стадиона Сејнт Џејмс парк савладали су Брђане 34:16 (20:3).

Јапан је оправда епитет убице дивова јер је забележио и други тријумф на Мондијалу. Овог пута није страдала величина као што су Спрингбокси али и Самоа има завидну репутацију у свету рагбија. Самурај су сасекли Полинежане 26:5 (20:0)  и ако победе Сједињене Америке Државе у последњој утакмици у групи, а Шкотска изгуби од Самое, пласираће се први пут у историји рагбија у четвртфинале Светског купа.

РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТОГ ДАНА, ТРЕЋЕГ КОЛА МОНДИЈАЛА

ЈАПАН – САМОА 26:5 (20:0)

ЈУЖНА АФРИКА – ШКОТСКА 34:16 (20:3)

ЕНГЛЕСКА – АУСТРАЛИЈА 33:13 (17:3)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.