ВАЛАБИСИ УКРАЛИ ПОБЕДУ СПРИНГБОКСИМА

ТРИЈУМФОВАЛИ: стуб Аустралије Секопе Кепу у продору против Јужне Африке
ТРИЈУМФОВАЛИ: стуб Аустралије Секопе Кепу у продору против Јужне Африке

У другој утакмици првог кола Првенства четири нације, Јужна Африка је у Бризбејну од готовог направила вересију. Већину меча одиграног на стадиону Ленг парк Спрингбокси су контролисали. Имали су вођство од 13 поена и последњих 25. минута водили су са десет разлике. Међутим, Аустралија је са два полагања у завршници, од којих је последње било у надокнади времена успела да преотме победу од гостију и слави 24:20 (7:13).

Утакмицу у највећем граду државе Квинсленд обележио је повратак у стартних 15. Мета Гитоа и Друа Мичела у национални дрес. Валабиси су одлично започели сусрет полагањем Адама Ешлија Купера и претварањем Квејда Купера којим су прешли у предност 7:6.

Пред одлазак на одмор својим првим есејем у државном дресу Ебен Етцебет је направио нови преокрет. Почетком другог полувремена Јужна Африка је увећала вођство полагањем Јесе Криела и претварањем Хандреа Поларада који је са две казне и две трансформације био стрелац половине поена Спрингбокса.

Са предношћу 20:10 чинило се да су гости већ спаковали четири бода да однесу из Аустралије. Међутим, Валабиси се нису предавали.

Прво је Квејд Купер био сигуран из казне пре него што је претворио есеј Мајкла Хупера.

Јужна Африка је требала само два минута да сачува три поена предности, али нису успели. Пред истек последњег, Аустралија је одбила су могућност поделе бодова ремијем и уместо шута из казне одиграла аут. Пресудно полагање је било дело Тевите Куридранија а тријумф 24:20 оверио је Мет Гито трансформацијом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.