ВАЛАБИСТИ СПАКОВАЛИ АМЕРЕ

ЛАКО МАДА НЕ И ЛЕПО ДО ПОБЕДЕ: Пет Мекејб пред полагање у есеј Американаца.
ЛАКО МАДА НЕ И ЛЕПО ДО ПОБЕДЕ: Пет Мекејб пред полагање у есеј Американаца.

У оквиру групе Ц Аустралија је на Регионалном стадиону у Велнгтону убедљиво савладала Сједињене Америче Државе 67:5 (22:5). Коначни исход меча на то не указује али Американци су пружили заиста снажан отпор Валабисима којима је овај сусрет дошао као мелем на рану после пораза од Ирске.

Изабраници првог Новозеланђанина на клупи Аустралије имали су доста потешкоћа у првом полувремену да пробију оклоп противника.  Присталицама једној од две репрезентацие која је два пута била светски шампион, дизала се коса на глави од оног што су видели на терену спортског здања у престолници Новог Зеланда. Поготово у 23. минуту када су Амери есејем Џеј Џеј Гагианоа смањили вођство Аустралије на 15:5.

Ипак, до краја меча Валабиси су демонстрирали зашто су други тим на ранг листи Међународног рагби борда. Све укупно, имали су 11 полагања од који су три била Адама Ешлија Купера и два Ентонија Фаинге.

На другој страни Сједињене Америчке Државе у којима је рагби и даље аматерски спорт, показале су битан напредак у квалитету игре. Чврсто су се држали, поготово у првих 40 минута када су и постигли једини есеј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.