ВАРАТАСИ БОЉИ ОД РЕДСА У ОЗИ ДЕРБИЈУ

СРЕДИЛИ ЦРВЕНДАЋЕ: Израел Фолау, стрелац два есеја за Варатасе, добија ваздушни дуел против Редса
СРЕДИЛИ ЦРВЕНДАЋЕ: Израел Фолау, стрелац два есеја за Варатасе, добија ваздушни дуел против Редса

После 16 викенда Супер рагбија није дошло до већих помака на табели у генералном пласману ако се изузму Хајлендерси који су захваљујући победи 30:14 (8:7) против Хурикејнса, прескочили Чифсе који су изгубили на свом терену од Крусједерса 34:20 (17:13), док су се Варатаси учврстили на првом месту Аустралијске конференције тријумфом 52:41 (28:19) у Ози дербију против Редса у Бризбејну.

Битан помак у обезбеђивању што боље позиције пред разигравање за титулу шампиона направили су Брђани остваривши веома важну победу у дербију против Хурикејнса. Тиме су, али и захваљујући доброј игри Крусејдерса у Хамилтону, који су управо поразили Чифсе, претекли на петом месту табеле генералног пласмана Поглавице Ваиката.

Сада се Хајлендерси тренутно налазе за петама Хурикејнсима за које, обзиром на два везана пораза, у претходном колу од Крсташа и у овом од Брђана, можемо констатовати да су у кризи.

Аустралијски дерби оправдао је очекивања љубитеља рагбија поготово у Квинсленду али ипак бише у Новом Јужном Велсу, јер је у окршају Редса и Варатаса постигнуто укупно 93 поена! Пало је 15 есеја,  с тим да су момци из Сиднеја били успешнији, положивши једном више, односно осам пута лопту из гол линије ривала.

Слављем 52:41 у Бризбејну против Редса, Варатаси су се вратили на прво место у Аустралијској конференцији које им гарантује место у разигравању. Оно је на тренутак, односно на дан, припало Ребелсима.

Бунтовници из Бризбејна, нанели су десети пораз Блусима, дотукавши их на њиховом терену на Иден парку у Окланду 20:10.

Брамбиси су тријумфом 41:31 у веома интересантном мечу против све бољих Санвулвса, који лагано доказују да им је место међу елитом јужне хемисфере, затворили 16. коло Супер рагбија.

РЕЗУЛТАТИ 16. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

ХАЈЛНДЕРС– ХУРИКЕЈНС 30:14 (8:7)

БЛУС – РЕБЕЛС 10:20 (10:12)

ЧИФС – КРУСЕЈДЕРС 20:34 (13:17)

РЕДС – ВАРАТАС 41:52 (19:28)

БРАМБИС – САНВУЛВС 41:31 (19:10)

У 16. колу слободне су била фрнашизе Јужноафричке конференције

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПОСЛЕ 16. КОЛА

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.