ВЕЛШАНИ ОТВАРАЈУ ЗАВРШНУ ФАЗУ ПРИПРЕМА ЗА МОНДИЈАЛ

СПРЕМА СКРАЋЕЊЕ СПИСКА: Ворен Гетланд
СПРЕМА СКРАЋЕЊЕ СПИСКА: Ворен Гетланд

Репрезентација Велса ће у суботу одиграти тест меч против Ирске у Кардифу у склопу завршних припрема обе селекције за Светски куп који их очекује у Енглеској. Ворен Гетланд је објавио јато Змајева с којим планира да се супротстави шампионима Првенства шест нација међу којима су четири дебитанта.

На терену стадиона Миленијум у црвеном дрес ће први пут заиграти и то у стартној постави Ели Вокер, Доминик Деј, Тајлер Морган и Рос Мориарти. Интересантно је да је последњи од наведених играо за државни тим Енглеске на Светском првенству за играче до 20 година 2013. који је и освојио турнир. Да иронија буде већа, Мориарти је у финалу играо управо против Велса и допринео тријумфу 23:15.

Отац крилног треће линије Глостера Пол и ујак Ричард играли су за Велс а обзиром да сам Рос који је рођен у Сент Хеленсу, није био члан ни једне сениорске селекције Енглеске, имао је право избора и позив Ворена Гетланда није одбио.

Међу резервама је и Герет Аскомб. Момак који је рођен, одрастао и стекао играчко име на Новом Зеланду у Блузсима и Чифсима са којима је два пута био шампион Супер рагбија и који је са Бејби блексима био светски првак, можда ће против Ираца добити шансу да коначно одигра први меч за Велс. Био је део екипе током Првенства шест нација, али му прилика за деби није била указана до сада.

Главни стратег Змајева ће после утакмице у главном граду Велса скратити списак играча са 47 на 36 или 38, а финална редукција на 31 до Мондијала мора бити учињена до 31. августа.

Репрезентација Велса за меч са Ирском:

Ник Смит, Ричард Хибард, Ерон Џревис, Џејк Бол, Доминик Деј, Рос Мориарти, Џастин Типурић, Ден БЕјкер, Мајк Филипс, Џејмс Хук, Ели Вокер, Скот Вилијамс, Тајлер Морган, Алекс Катберт, Хејлем Амос

Роб Еванс, Кристиан Дејси, Скот Ендруз, Џејмс Кинг, Таулупе Фалетау, Лојд Вилијамс, Герет Аскомб, Метју Морган

Ирци још нису саопштили тим за дуел у Кардифу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.