ВЕЛШАНИ РАСТЕРЕЋЕНИ ПРЕД ДУЕЛ С НОВОЗЕЛАНЂАНИМА

ПОСЛЕДЊА ПРОВЕРА: Велшани за тренингу пред сутрашњи окршај.
ПОСЛЕДЊА ПРОВЕРА: Велшани за тренингу пред сутрашњи окршај.

На последњем тренингу одржаном на терену стадиона Миленијум у Кардифу пред сутрашњи окршај са светским шампионима, рагбисти Велса деловали су опуштено и растерећно без обзира на чињеницу да у дуелу са Новим Зеландом неће моћи да рачунају на недавно повређеног Џорџа Норта. Да су спокојни покушао је и готово у потпуности успео да увери окупљене преставнике седме силе на конференцији за медије где је присуствовао и Рагби Озон, тренер напада Змајева Роб Хоули.

ДИРЕКТНО ИЗ КАРДИФА: Јован Бајић.
ДИРЕКТНО ИЗ КАРДИФА: Јован Бајић.

Последњи званични тренинг, такозвано капитеново истрчавање по стандардној процедури било је отворено за медије само првих 15 минута из којих наравно, није могло да се закључи на који ће начи Велшани супротставити Ол блексима.

У прес сали Реј Гравел стадиона Миленијум у Кардифу, именованој по играчкој а касније и новинарској легенди домаћег рагбија, локалне медије највише је интересовало да су се Змајеви психички поправили после прошлонедељног пораза од Самое и припремили за најопаснијег ривала данашњице.

Ипак, прво питање је било упућено од стране Новозеланђанина кога је занимало колико ће Велшанима бити битан први минут сусрета.

Роб Хоули који је одмењивао због побреде одсутног главног тренера Ворена Гетланда је одговорио и отворио карте:

Рагби се игра 80 минута, тако да је сваки подједнако битан. Поготово ако играте против најбоље секелције света. Утакмице с Новим Зеландом су увек нешто посебно, специјално али ми ћемо се фокусирати на наше издање. Покушаћемо да пребацимо притисак на противника. Намера нам је да више користимо пас игру у којој желимо што чешће да укљујемо крила у комбинације с демијем и отварачем.

Хоули се осврно и на самопуздање игрча и с осмехом одговорио на питање да ли је психолог радио с репрезентацијом ових дана:

Момци су поптуно фокусирани на сутрашњи изазов. Пораз од Самое је иза нас и за превазилажење истог нисмо ангажовали психолога. Самопуздање је додатно појачано повратком Ворена Гетланда који је један од најбољих главни тренера на свету. Свакао да је његово присуство скинуло притисак као с играча тако и с нас у стручном штабу.

Главни тренер Велса, Новозеланђанин Ворен Гетланд повредио се у априлу када је перући прозоре на породичној викендици у Ваихи бичу после ускршњих празника изгубио равнотежу, пао с мередевина на бетон и поломио обе пете.

Велшани који не личе на скупину играча која играла полуфинале Мондијала на Новом Зеланду 2011. и ове године освојила Куп шест нација Грен слемом, иза себе имају пет везаних пораза а пред собом Светске шампионе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.