ВИКЕНД ПОЛУФИНАЛА ИТМ КУПА

У дане пред нама, почевши од данас па до недеље, одиграће се утакмице нокаут фазе такмичења Првенства провинција Новог Зеланда. Прва четири тима Премијершип дивизије ИТМ купа, Велинтон, Кантербери, Окланд и Каунтис Манукау одлучиће ко ће проћи у утакмицу за наслов шампиона Аотеарое док ће прве четири екипе Чемпионшипа Тасман, Отаго, Саутленд и Хоукс Беј дати пар из којег ће једна провинција прећи у елитно друштво следеће сезоне.

Викенд отвара прво полуфинале Премијершипа. У главном граду на Регионалном стадиону састаће се Велинтон и Каунтис Манукау. Лајонси су до последњег кола били без пораза али у Напиру их је савладао Хоукс Беј 35:24 чиме су се Магпајси пласираи у полуфинле али Премијершипа. Каунтис Манукау су испунили своја очекивања пред сезону освојивши Ренфурли шилд после 56 година поста али су им од тада апетити с разлогом обзиром на добре игре порасли и сасвим заслужено се налазе на корак до финала. Ипак, биће изузетно тешко остварити тријумф против екипе која их је као гост у првом колу савладала на њиховом терену у Пукехохи 55:16.

У суботу се играју два меча а први је права посластица јер ће се у полуфиналу Премијершипа састати две најрофејније провинције. У репризи прошлогодишњег финала на стадиону Рагби лига парк у Крајстчру снаге ће одмерити Кантербери и Окланд. Црвено црни који су већ пет година за редом шампиони Новог Зеланда у пертходном окршају са плаво – белима, с којег смо Вас директно извештавали. изгубили су у Окланду 39:19 али сутра ће сигурно бити мало другачија прича.

Касније у току дана по локалном вемену у првом полуфиналу Чемпионшипа снаге ће у Нелсону одмерити одлични Тасман и Саутленд док је недеља резервисана за окршај Отага и Хоукс Беја на терену стадиона Форсајт Бар у Данедину у где ће дан раније Ол блекси укрстити копља са Валабисима у трећем Бледислоу куп мечу.

Рагби Озон ће бити у прес ложи Форсајт Бара и сутра на репрезентативном мечу и у недељу на сусрету Првенства провинција Новог Зеланда и извештавати Вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.