ВИКЛО ЛАНСИРАО ТУЛОН У ФИНАЛЕ

ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Влкинсон изводи победоносни дроп шут.
ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Влкинсон изводи победоносни дроп шут.

Као и пре девет година када је Енглеској донео титулу светског шампиона у Аустралији, Џони Вилкинсон је дроп голом у последњем минуту утакмице одиграној на стадиону Ив Мајол обезбедио Тулону победу 32:29 (11:19) против Стад Франаса, чиме су момци са Азурне обале постали први финалисти Џелинџ купа.

Црно – црвени су повели есејем Стефана Армитиџа у првом минуту утакмице али су Парижани убрзо узвратили полагањем Хуга Боневала, и паљбом Жула Плисона у виду трансформације, три казне и дроп гола за предност на полувремену од осам поена разлике.

ОТВОРИО МЕЧ: Стефан Армитиџ посиже есеј против Стад Франса.
ОТВОРИО МЕЧ: Стефан Армитиџ посиже есеј против Стад Франса.

Међутим, у наставну Џони Вилкинсон је постигао 24 поена из шест казни и два дроп гола, рачунајући и победоносни у последњим тренуцима сусрета, чиме је завршио меч са учинком од 27 поена обзиром да је и у првих 40 био једном прецизан из казненог ударца.

Захваљујући убојитој артиљерији Викинсона Тулон је други пут у распону од три године у финалу Челинџ купа а ко ће им бити противник у битци за титулу биће познато после даншањег другог полуфинала у Биарицу где ће Олимпик угостити Брив

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.