ВРАЋА СЕ ДЕ ВИЛИЈЕРС

ПРВИ СТАРТ ПОСЛЕ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ: капитен Спрингбокса Жан Де Вилијерс
ПРВИ СТАРТ ПОСЛЕ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ: капитен Спрингбокса Жан Де Вилијерс

После повреде колена задобијене против Велса новембра прошле године која је озбиљно претила да оконча играчку каријеру, Жан Де Вилијерс ће први пут започети меч у суботу на стадиону Кингс парк у Дурбану где ће Јужна Африка одиграти своју последњу утакмицу у овосезонском Првенству четири нације.

Место капитену Спрингбокса је направио Џеси Кријел. Универзалац у дијагонали се са другог центра преместио на крило где је на претходној утакмици и поразу против Ол блекса био Корнал Хендрикс који отпада за дуел са Јужноамериканцима.

Остале промене у тиму за тест са Пумасима односе се на Сију Колисија који ће на позицији крилног треће линије заменити Франсоу Лоува и Винсента Коха који ће одменити Јанија Ду Плесиса. Обојица неће играти против Аргентине због повреда.

Тим Јужне Африке за тест са Аргентином:

Тендаи Мтаварира, Бизмар Ду Плесис, Винсент Кох, Ебен Етцебет, Луд Де Јагер, Хајнрих Брусову, Марсел Коетце, Скалк Бургер, Руан Пинар, Хандре Полард, Брајан Хабана, Денијен Де Аљенде, Жан Де Вилијерс, Џеси Криел, Вили Ле Ру

Адриан Страус, Тревор Нјакане, Марсел Ван Дер Мерве, Питер Стивен Ду Тоит, Сија Колиси, Кобус Рајнах, Патрик Ламби, Лвази Мвово

Нити Јужна Африка нити Аргентина нису успеле да остваре победу ове сезоне у врхунском такмичењу најбољих репрезентација јужне хемисфере. Суботња утакмица у Дурбану је последња шанса за обе селекције за тријумф којим би се отиснуле у припреме за Светски куп у Енглеској.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.