ВРЕМЕ ОСВЕТЕ

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА ВАЛАБИСА И ОЛ БЛЕКСА: Куртли Бил у загрљају Новозеланђана
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА ВАЛАБИСА И ОЛ БЛЕКСА: Куртли Бил у загрљају Новозеланђана

После прошлонедељних утакмица првог кола Првенства четири нације Нови Зеланд и Аргентина имају разлога за освету. Ол блекси због ремија у Сиднеју са Валабисима, а Пумаси што нису успели да га извуку против Спрингбокса у Перторији. Прилика да је спроведу у дело указаће им се већ данас када буду угостили ривале од пре недељу дана на свом терену.

Страсти још не стишавају после утакмице у највећем граду Аустралије и после грешака које је и сам јужноафрички судија Јако Пајпер признао, али које су коштале Новозеланђане 18. победе у низу, чиме би поставили рекорд у групи најјачих селекција света.

Главни стратег Ол блекса Стив Хансен и даље критикује Пајпера али и брани критика Ричија Мек Коува да је постао матор за врхунски рагби читавих 80 минута, изневши чињеницу да је капитен момака у црном имао 20 обарања претходне суботе, најмање четири више од било кога другог на терену.

Јуан Мек Ензи верује да ће његови пулени успети да славе на Иден парку где Озији нису окусили сласт победе од 1986. Аустралија је последњи пут савладала Нови Зеланд 2011., а на Аотеарои десет година пре тога, много традиције за разбити за Валабисе који ће бити у непромењеном саставу у односу на тест у Сиднеју.

Ако екипа у златно-зеленим мајцама оствари тријумф, а обзиром на реми од пре недељу дана, први пут ће од 2002. имат Бледислоу куп у својим рукама.

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ПУМАСА И СПРИНГБОКСА: ваздушни дуел
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ПУМАСА И СПРИНГБОКСА: ваздушни дуел

Пумаси су били близу првог ремија са Спригбоксима у Јужној Африци и сигурно су им апетити порасли пред реванш који ће се одиграти у Салти.

Аргентина никад није победила рагбисте са југа Црног континента. Од како су се прикључили елити 2012., Јужноамериканци су два пута играли са Спрингбоксима на своме тлу. У првом дуелу поменуте године ремизирали су 16:16, а следеће су гости једва извукли четири бода из Мендозе славивши 22:17.

Окршаји Аргентине у Јужне Африке за коју ће поново играти Жуан Смит чија је каријера пре коју годину била у питању због повреда али који се препородио у Тулону, увек су обиловали бруталним контактима и сигурно ће се исто десити у у суботу увече по централноевропском времену.

ПАРОВИ ДРУГОГ КОЛА ПРВЕНСТВА ЧЕТИРИ НАЦИЈЕ

НОВИ ЗЕЛАНД – АУСТРАЛИЈА, Иден парк – Окланд

АРГЕНТИНА – ЈУЖНА АФРИКА, Падре Ернесто Мартеарена Салта

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.