ГВОЗДЕНА ТВРЂАВА ИСТУПИЛА ИЗ ТАКМИЧЕЊА

СРУШИЛА СЕ ГВОЗДЕНА ТВРЂАВА
СРУШИЛА СЕ ГВОЗДЕНА ТВРЂАВА

После Крушевца и Динама одлуку да иступи из такмичења донело је руководство Гвоздене тврђаве. У писму које је спортски директор Смедереваца Драган Павловић послао председнику Рагби савеза Србије Драгану Вуксановћу стоје разлози доношења овакве одлуке, знатно другачији у односу на оне Крушевљана и Панчеваца.

Крушевац је пред пролећни део сезоне обавестио Рагби савез Србије да због материјалних проблема као и оних кадровских неће бити у могућности да наставе такмичење а велико је питање да ли ће их бити у конкуренцији од јесени. Динамо је у пролећном делу Првенства због раскола унутар самог клуба остао без првог тима док Смедеревце муче тотално други проблеми наведени у писму Драган Павловића, имењаку Вуксановићу.

НЕЋЕ ИХ БИТИ ОД ЈЕСЕНИ: Смедеревци у акцији против Партизана.
НЕЋЕ ИХ БИТИ ОД ЈЕСЕНИ: Смедеревци у акцији против Партизана.

Саопштење бившег и дугогодишњег Комесара за развој Рагби савеза Србије Павловића садашњем председнику те институције редакција Рагби Озона преноси у потпуности:

Поштовани господине Вуксановић,

Обавештавамо Вас да је наш клуб донео одлуку да у наредној сезони иступи из свих званичних такмичења у организацији Рагби Савеза Србије и то у свим старосним категоријама. Овакву одлуку били смо принуђени да донесемо због агоније око легализације наших терена и објекта на Годоминском пољу, која траје преко две године.

Као што Вам је познато, у протеклих две године уложили смо знатна финансијска средства да би Смедерево и Србија добили основне услове за рад клуба и даљи развој рагбија у Србији. Планирали смо да изградимо рагби стадион за 3.000 гледалаца, помоћни терен са рафлекторима, клубску рагби кућу са свлачионицама, баром, балон са вештачком травом. На жалост, преко две године безуспешно водимо битку са бирократијом и државом око добијања неопходних папира.

Без основних услова за тренажни И такмичарски процес, принуђени смо да донесемо овакву одлуку.

Такође, ових дана ћемо о исходу наше безуспешне борбе са Српском бирократијом информисати ИРБ и господина Дагласа Ленглија, који је пре годину дана био наш гост и посетио наш објеказ на Годоминском пољу.

С поштовањем

За RFK IRON FORTRESS RUFC

Драган Павловић

Спортски Директор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.