ГЕТЛАНД СЕ ВРАЋА НА НОВИ ЗЕЛАНД

ДОЛАЗИ У РОДНИ КРАЈ: Ворен Гетланд
ДОЛАЗИ У РОДНИ КРАЈ: Ворен Гетланд

Човек који је вратио велшком рагбију стару славу јер су за време Ворена Гетланда Змајеви освојили шест Првенства шест нација, од којих три Грен слемом, вратиће се у домовину после Светског купа у Јапану и преузети позицију шефа струке Супер рагби франшизе Чифс из Хамилтона.

Ворен Гетланд који је играо за Ваикато и чији се рагби корени вежу за Хамилтон где је и рођен 17. септембра 1963. године, вратио се и преузео своју провинцију 2005. после вођења клубова у Шкотској и репрезентацију Ирске од 1998. до 2001. да би 2007. именован за главног стратега Велса. У првој сезони са Змајевима је освојио Грен слем у Првенству шест нација, први за Велшане после 20 година.

Поред поменутих шест титула и три Грен слема у елитном репрезентативном такмичњеу Европе, за Змајевима је на Мондијалу на Новом Зеланду дошао до полуфинала.

Ворен Гетланд је био изабран у стручни штаб Бритаских и Ирских Лавова за турнеју по Јужној Африци 2009. а главни стратег престижног тима је постао за турнеју по Аустралији 2013. коју су Лавови освојили и као за турнеју по Новом Зеланду која је завршена нерешено пре две године.

По завршетку Светског купа у Јапану Ворен Гетланд ће напустити Велс после 12 година проведених на челу струке и преузеће Чифсе на четири године са тим да ће и даље водити Британске и Ирске Лавове на турнеји по Јужној Африци 2021.

По свему судећи, без обзира што сад већ има четворогодиши уговор са Чифсима и важећи уговор са Лајонсима, може се наслутити да ће Ворен Гетланд можда бити и један од главних кандидата за позицију главног стратега Ол блекса када Стив Хансен сиђе са тог места после Мондијала у Јапану.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.