ГОДИНУ ДАНА ДО СТАРТА МОНДИЈАЛА ЗА ЖЕНЕ

ЈОШ САМО 365 ДАНА
ЈОШ САМО 365 ДАНА

Остало је тачно 365 дана до почетка Светског првенства за жене које ће се одиграти у Француској. Тим поводом данас је у Паризу одржана пригодна свечаност обзиром да ће се 1. августа 2014. године у Маркусију – Националном рагби центру земље Галских петлова одиграти прва утакмица а финале Мондијала за припаднице лепшег пола биће на програму 16 дана касније на терену стадиона Жан Буан у главном граду.

На седмом светском првенству, шестом које ће се одржати на тлу Европе учествоваће 12 репрезентација. Десет њих је већ познато. То су бранитељке трофеја Новозеланђанке, вице шампионке Енглескиње, Аустралијанке, Канађанке и Американке које су се учинком на претходном Мондиалу квалификовале за предстојећи. Иркиње су место на Светском првенству резервисале освајањем Грен слема у Купу шест нација ове године и Велшанке оствареним пласманом у истом такмичењу у 2013. и 2012.

ШКОТЛАНЂАНКА У ДУЕЛУ СА ИТАЛИЈАНКАМА
ШКОТЛАНЂАНКА У ДУЕЛУ СА ИТАЛИЈАНКАМА

Шпанија и Самоа карте за Француску су резревисале на квалификационом турниру одиграном у Мадриду априла ове године. Преостала два места попуниће најбоље селекције из Африке и Азије. Рагбисткиње Јужне Африке и Уганде ће 7. септембра одлучити ко ће представљати Црни континент у Паризу и околини. Истог дана у Казахстану играће се квалификациони турнир где ће се састати домаћини са Сингапуром, односно Јапан са Хонг Конгом. Победник турнира ићи ће у Француску испред Азије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.