ГОСТИ ОДНЕЛИ БОДОВЕ ИЗ ДАНИДЕНА И МЕЛБУРНА

И ДАЉЕ БЕЗ ПОРАЗА: отварач Хурикејнса Бауден Барет у продору против Хајлендерса
И ДАЉЕ БЕЗ ПОРАЗА: отварач Хурикејнса Бауден Барет у продору против Хајлендерса

Гостујуће екипе су обележиле први дан шестог викенда Супер рагбија. У новозеландском дербију Урагани из Велингтона су однели бодове из Данидена тријумфом 20:13 (3:3) на стадиону Форсајт Бар чиме су остали једина франшиза која још увек не зна пораз ове сезоне али и преузели чело табеле, макар до краја рунде. Са друге стране Тасманског мора, Лајонси показали карактер и зубе против Ребелса у Мелбурну, смогавши снаге да направе преокрет и забележе тријумф 20:16 (3:13).

После мировања у првом полувремену када су Лима Сопоанга и Бауден Барет по једном погодили гол из казнених удараца, у другом се игра распламсала. Полагањима Рега Гудса и Ти Џеја Перенаре уз две трансформације и казне Барета, Хурикејнси су се одлепили 20:6.

Међутим, есејем отварача домаћих два минута пред крај сусрета, који је био стрелац свих поена своје екипе, Хајлендерси су успели да уграбе бонус бод.

Слично је било и у Мелбурну, са том разликом што је поентирање Лионела Мапоеа такође у 78. минуту меча, био за прелазак у вођство којим су Лавови однели цео плен из Аустралије. Ребелси једноставно нису могли утакмицу да приведу крају, у којој су водили све до кобног тренутка и полагања другог центра Јужноафриканаца. И њима, као и Хајлендерсима после дуела у Данидену, је остао бонус бод за утеху.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ШЕСТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ХАЈЛЕНДЕРС – ХУРИКЕЈНС 13:20 (3:3)

РЕБЕЛС – ЛАЈОНС 16:20 (13:3)

Сутра:

КРУСЕЈДЕРС – ЧИТАС

БУЛС – ВЕСТЕРН ФОРС

ШАРКС – ЧИФС

ВАРАТАС – БРАМБИС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.