ДАН Д ЗА ИРЦЕ И ВЕЛШАНЕ

ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ МЕЧА У КАРДИФУ
ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ МЕЧА У КАРДИФУ

Елитно такмичење репрезентација Старог континенета наставља се утакмицама другог кола Првенства шест нација. Дефинитвно најинтересантнији сусрет одиграће се данас на стадиону Ленсдаун Роуд у Даблину где ће снаге одмерити Ирска и Велс. По завршетку дуела у главном граду Смарагног острва, у Единбургу ће Шкоти покушати да преузму Калкута куп од Енглеза у 132. међусобном сусрету док је недеља предвиђена за 700. званичну утакмицу Француске којој ће ривал у јубиларном мечу бити Италија.

Ирци су били импресивни против индиспонираних Шкота прошлог викенда што им даје на самопоуздању пред дуел са келтсом браћом с другог поднебља. Додатну дозу сигурности им је и чињеница да су лане победили Велс у Кардифу и ако су ривали стигли вођство 20:0 али нису успели да избегну пораз 30:22. У оба тима се враћају капитени. Код Ирца поред Гордона Д` Арсија на центру, другу линију скрама ће попунити Пол О` Конел док на крилног треће линије мелеа Велса иде Сем Вормбартон.

Шкоти и Енглези су пионири међународног рагбија одигравши први интернационални сусрет 27. марта 1871. године. Од 1879. мечеви љутих ривала се играју за Калкупа куп који су момци са Црвеном ружом на грудима прошле године на Твикенхему освојили 66. пут, 14 утакмица је завршено без победника а данас увече биће познато да ли ће домаћини успети јубиларни 40. пут да дођу до трофеја направљеног у индијском граду крајем 19. века.

И Французи после победе на Енглезима имају право на наду за завршетак сезоне Грен слемом без обзира што је она тек у почетној фази. И овог викедна остају у топлини свога дома, стадиона Француска у Сен Денију где ће им у недељу гостовати Италијани у мечу који се од 2007. игра за трофеј Ђузепе Гарибалди. До скоро су момци са Апенинског полуострва били топовско месо, поготово за домаћине сутрашњег сусрета али од 2011. од када Азури редовно добијају утакмице две селекције одигране у Италији, ствари су се промениле што гарантује добар меч у недељу поподне.

ПАРОВИ ДРУГОГ КОЛА ШРВЕНСТВА ШЕСТ НАЦИЈА

Данас:

ИРСКА – ВЕЛС, стадион Ленсдаун Роуд – Даблин

ШКОТСКА – ЕНГЛЕСКА. стадион Марејфилд – Единбург

Сутра:

ФРАНЦУСКА – ИТАЛИЈА, стадион Француска – Сен Дени


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.