ДЕРБИ САРАЦЕНСИМА, ЧИФСИ ОВЕРИЛИ ПОЛУФИНАЛЕ

НАПУНИЛИ ОЛИМПИЈСКИ СТАДИОН: Сараценси (плаве мајце) у дуелу са Харлеквинсима
НАПУНИЛИ ОЛИМПИЈСКИ СТАДИОН: Сараценси (плаве мајце) у дуелу са Харлеквинсима

У дерби утакмици 17. кола Премиијершипа, одиграном на Олимпијском стадиону у Лондону, Сараценси су успели да сустигну вођство Харлеквинса и направе преокрет за тријумф 27:20 (6:17) док су се Ексетер Чифси победом 20:10 (17:10) против Бата учврстили на првом месту табеле енглеског првенства.

Пред 42.717 гледалаца на олимпијском здању главног града Британије лондонске екипе су су приказале зашто прибадају самом врху. Харлеквинси су водили 20:6 есејима Маријуса Смита и Данија Кера које је отварач условних гостију, трансформисао, и на почетку сусрета отворио рачун прецизним  ударцем на гол из казне.

Међутим, прваци Енглеске, заисијали су шампионским сјајем, у наставку меча три пута положили преко Скалка Бургера и Вила Скелтона који ме успело у две прилике да поентира у размаку од девет минута, од 57. до 66.  Алекс Лозовски је из сва три покушаја био сигуран за претварање као и два казнена ударца из казне у првом полувремену чиме су Сарацени, направили преокрет и славили са 27:20.

Екстерет Чифси су есејима Олија Девотоа, Џека Јеандлеа и Олија Вудбурна и један казнени, уз два претварања и казну Џоа Сајмондса остварили 14. победу у сезони. Нова жртва Поглавица из Девона на стадиону Сенди парк је био Бат.

Гости су први повели у Екситеру казном Риса Присланда који је касније трансформисао полагање Нејтака Ката за ново вођство али су Чифси успели да остваре четврти везани тријумф и тиме, пет кола пред крај лигашког дела Премијешипа, обезбеде учешће у полуфиналу.

РЕЗУЛТАТИ 17. КОЛА ПРЕМИЈЕРШИПА

ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС – НОРТХЕМПТОН СЕИНТС 15:29 (3:20)

БРИСТОЛ БЕРС – ВУСТЕР ВОРИОРС 25:27 (18:24)           

ГЛОСТЕР – ВОСПС 27:14 (14:11)

САРАЦЕНС – ХАРЛЕКВИНС 27:20 (6:17)

ЊУКАСЛ ФАЛКОНС – СЕЈЛ ШАРКС 22:17 (6:10)

ЕКСИТЕР ЧИФС – БАТ 29:10 (17:10)

ТАБЕЛА ПРЕМИЈЕРШИПА ПОСЛЕ 17. КОЛА

[table “18” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.