ДИНАМО СЛАВИ 60. РОЂЕНДАН

СРЕЋНО!
СРЕЋНО!

Рагби клуб Динамо је освован на данашњи дан, пре тачно 60 година, што га чини, одмах из Партизана, најстаријим клубом не само у Србији него уопште на овом просторима. У својој богатој и славној прошлости пет пута је био шампион Социјалистичке Федеративне републике Југославије и шест пута је освојио Куп што је било далеко теже остварити у односу на данас када се у Србији свег три тима боре за титулу.

Динамо је једини је клуб који је граду Панчеву донео титулу шамппиона у екипном спорту, ако не рачунамо женску хазену, тадашњи рукомет који се играо на терену димензија идентичнх фудбалском, спорт који више не постоји.

Нажалост, данас је слична је ситуација и са рагбистима са обала Тамиша и Дунава. Некадашњи гигант домаћег рагбија који изродио многе таленте и легендарне личности српског и југословенског рагбија попут Душана Дуде Новакова и Драгана Келета Кесића, освајао турнире и у иностранству и чији је првотимац Никола Станчевић одиграио највипе утакмица за репрезентацију некадашње Југославије, други најстарији српски клуб, практино не постоји. Не такмичи се ни у једној категорији и све активности клуба се своде на окупљање ветерана који су основали свој клуб, независно од Динама.

Панчевци ће сутра традиционално прославити и крслу славу, Светог Јована.

Редакција Рагби Озона им жели срећну крсну славу, све најбоље и да се Дивљи вепрови што пре укаљају блатом широм српских али и рагби терена у окружењи и иностранству, срећан ти рођендан Динамо!

4 Replies to “ДИНАМО СЛАВИ 60. РОЂЕНДАН”

  1. свака част, само, срамота што се слави нешто што реално не постоји

  2. Ma raspadaju se, ne postoje ali bitno da sami sebe nagradjuju.

    Raspadnuti Dinamo – slika i prilika srpskog ragbija… 🙁

  3. sramota je sto je ragbi savez dozvolio da ragbi bude u ovakvoj situaciji. savez je najodgovorniji za ovakvo satnje. ako niste znali savez je naneki svoj nacin podrzao puc u dinamu da bi omogucio talentovanoj deci da predju beogradske klubove. sada se raspada i savez. uprava dinama radi u granicama mogucnosti jer klub dobija novac samo od clanova kluba a od rugbi saveza , sportskog saveza ništa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.