ДИНАМО СЛАВИ 60. РОЂЕНДАН

СРЕЋНО!
СРЕЋНО!

Рагби клуб Динамо је освован на данашњи дан, пре тачно 60 година, што га чини, одмах из Партизана, најстаријим клубом не само у Србији него уопште на овом просторима. У својој богатој и славној прошлости пет пута је био шампион Социјалистичке Федеративне републике Југославије и шест пута је освојио Куп што је било далеко теже остварити у односу на данас када се у Србији свег три тима боре за титулу.

Динамо је једини је клуб који је граду Панчеву донео титулу шамппиона у екипном спорту, ако не рачунамо женску хазену, тадашњи рукомет који се играо на терену димензија идентичнх фудбалском, спорт који више не постоји.

Нажалост, данас је слична је ситуација и са рагбистима са обала Тамиша и Дунава. Некадашњи гигант домаћег рагбија који изродио многе таленте и легендарне личности српског и југословенског рагбија попут Душана Дуде Новакова и Драгана Келета Кесића, освајао турнире и у иностранству и чији је првотимац Никола Станчевић одиграио највипе утакмица за репрезентацију некадашње Југославије, други најстарији српски клуб, практино не постоји. Не такмичи се ни у једној категорији и све активности клуба се своде на окупљање ветерана који су основали свој клуб, независно од Динама.

Панчевци ће сутра традиционално прославити и крслу славу, Светог Јована.

Редакција Рагби Озона им жели срећну крсну славу, све најбоље и да се Дивљи вепрови што пре укаљају блатом широм српских али и рагби терена у окружењи и иностранству, срећан ти рођендан Динамо!

4 одговора на „ДИНАМО СЛАВИ 60. РОЂЕНДАН“

  1. sramota je sto je ragbi savez dozvolio da ragbi bude u ovakvoj situaciji. savez je najodgovorniji za ovakvo satnje. ako niste znali savez je naneki svoj nacin podrzao puc u dinamu da bi omogucio talentovanoj deci da predju beogradske klubove. sada se raspada i savez. uprava dinama radi u granicama mogucnosti jer klub dobija novac samo od clanova kluba a od rugbi saveza , sportskog saveza ništa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.