ДОМАЋИНИ ОДНЕЛИ ПОБЕДЕ У ПРВОМ КОЛУ АОТЕАРОЕ

блузс - хурикејнс
БЕЗ МНОГО ЉУБАВИ ПРЕМА БИВШИМ САИГРАЧИМА: Бауден Барет у продору против Хурикејнса

После готово три месеца паузе рагби се вратио у великом стилу на Нови Зеланд. У премијерној рунди Супер рагби Аотеарое домаће екипе однеле су победе. У Данидену су у трилер завршници Хајлендерси савладали Чифсе 28:27 (15:16), док су у Окланду Блузси били бољи од Хурикејнса 30:20 (14:13).

Због нашироко познатих разлога, како у остатку света тако и на Новом Зеланду до протеклог викенда није било рагбија. Сезона Супер рагбија 2020 је отказана после седам одиграних кола. Ипак, Нови Зеланд не био Нови Зеланд када се не би вратио свом националном спорту, у овој варијанти сопственој верзији Супер рагбија названом Супер рагби Аотеароа, наденувши маорско име за Нови Зеланд такмичењу које ће чинити само франшизе из земље кивија, и птица и воћа. 

Колико је рагби недостајао Новозеланђанима најбоље су осликале пуне трибине стадиона Форсајт Бар у Данидену а поготово већег спортског здања Иден парк у Окланду. Размажена публика Новог Зеланда која је навикла и која би радије гледала засигурно најбољи рагби на свету из конфорта сопствене фотеље, није марија труда да се одвуче до  стадиона. И сигурно нису зажалили јер су их најбољи играчи Аотеарое почастили заиста изврсном игром.

У Данидену је виђена права резултатска клацкалица. Екипе су се смењивале у вођству али је ипак последњу реч на мечу имао Брајан Гетланд, син Ворена Гетланда до недавно један од најуспешнијих тренер Велса и Британских и Ирских Лавова, сада на клупи Чифса. Резервиста Хајлендера је у последњем минуту сусрета голом из шута из одскока донео победу екипи са југа јужног острва Новог Зеланда која је четвртину меча играла са играчем мање јер је Вилимони Корои у првом полувремену и Јона Нареки у другом добио жути картон.

хајлендерс - чифс
ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ У ДАНИДЕНУ: Брајан Гетланд изводи победоносни шут из одскока против Ћифса

У другој утакмици кола, такође је било неизвесности али Блузси су ипак били бољи, забележивши пету победу у 2020. ако се рачунају претходна кола Супер рагбија.

Кејбл Кларк, Ти Џеј Фаиане и Далтон Папали` и су постигли есеје за Плавце док је Отере Блек укњижио половину поена за своју екипу, односно 15, трансформисавши сва три полагања, уз још три прецизна ударца на гол из казни.

У редовима Блузса, које је попунио пре пар недеља и легендарни отварач Ол блекса и два пута најбољи играч света Данијел Картер, дебитовао је дојучерашњи првотимац Хурикејнса Бауден Барет. Интересантно је да је приликом постизања првог есеја Урагана, ко-капитен момака базираних у Велингтону Ден Колс, управо као последњу препреку пред полагање прошао Баудена Барета. Још интересантније било видети да су играчи Хурикејнса прославили есеј Дена Колса управо са својим дојучерашњим саиграчем не пуштајући Баудена Барета из загрљаја.

Крусејдерси су били слободни у првом колу док ће у следећем, копља укрстити са Харикејнсима у Велингтону у недељу, 21. јуна. Дан раније другу рунду Супер рагбија Аотеарое отвориће у Хамилтону на стадиону Ваикато окршају Чифси и Блузси.

РЕЗУЛТАТИ ПРВОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА АОТЕАРОЕ

ХАЈЛЕНДЕРС – ЧИФС 28:27 (15:16)

БЛУЗС – ХУРИКЕЈНС 30:20 (14:13)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.