ДРАГОНСИ ПРЕЈАКИ ЗА КОМБИНОВАНЕ РУСЕ

ДЕТАЉ С МЕЧА ДРАГОНС - РУСИЈА
ДЕТАЉ С МЕЧА ДРАГОНС - РУСИЈА

У склопу припрема за Светско првенство репрезентација Русије је имала другу проверу у оквиру Британске турнеје. На гостовању Њупорт Гвент Драгонсима претрпели су други пораз за шест дана. Змајеви су очигледно боље организованијом игром и физичком спремом која је дошла до изражаја у другом полувремену, савладали Медведе на терену обновљеног стадиона Родни парејд постигавши шест есеја за убедљивих 40:12 (19:12).

Руси су добро започели утакмицу. После почетног ударца лопта је испала у напред крилу Драгонса што је омогућило убацивање у скрам за госте. Имали су Медведи прилику први да постигну поене на мечу из казне али уместо шута на гол одлучили су се за играју што се који трен касније ипоставило као лоша одлука јер од покретања семафора није било ништа.

ИЗВЕШТАВА: Јован Бајић.
ИЗВЕШТАВА: Јован Бајић.

Иницијатива домаћих после почетног притиска Русије резултирала је есејем првог центра Ешлија  Смита у 13. миуту. Џејсоновом Тувијем шутем за додатна два поена испречила се статива тако да је остало 5:0.

У две ситуације када су имали казну Драгонси су се определили на варијанту аута али ни су поентирали јер је одбрана Руса била на нивоу.

На контрту Медведа Змајеви узвратили контранападом који се одликовао мноштвом офлудова за други есеј на мечу, дело демија Џоа Бидфорда а овог пута Туви је био успешан за претврарање.

Нешто касније Баћушке су се пребацили на половину Велшана и коначно положили лопту у есеј простор за шта су били одговорни грачи мелеа шормиравши пар фаза пре него што је крилни играч треће линије Кирил Кушнарев прешао линију а Игор Кључников био прецизан из трансформације.

Међутим, до одласка на одмор Александар Војтов је зарадио жути картон што је олакшало посао Драгонсима. Лопту су ратвукли кроз дијагоналу а егтекутор је био а аријер Стефан Џонс.

ДЕТАЉ С МЕЧА ДРАГОНС - РУСИЈА
ДЕТАЉ С МЕЧА ДРАГОНС - РУСИЈА

У почетком другог полувремена после притиска домаћина вишена је можда и најлепша акција на утакмици јер су Руси развли контру десет метара од сопственог есеја, фантастично је организовали и крунисали је есејем Игора Кључникова који је и направио инициони продор.

После есеја и трансформације крила Руса тренер Њупорт Гвент Драгонса је направио десет измена које су дотукли Русе. Видно уморни гости једноставно нису били у стању да пруже значајнији отпор разиграним Драгонсима. До краја меча постигли су још три есеја што је било довољно за други пораз Медведа обзиром да су се слично провели и на гостовању Сеитсима у Нортхемптону који су их савладали на стадиону Френклинс гарденс 54:19.

РУСИ У НАПАДУ ПРОТИВ ДРАГОНСА
РУСИ У НАПАДУ ПРОТИВ ДРАГОНСА

ЊУПОРТ ГВЕНТ ДРАГОНС – РУСИЈА 40:12 (19:7)

Стадион Родни парејд у Њупорту.

Гледалаца: 2.565.

Главни судија: Вејн Барнс (Велс).

ЊУПОРТ ГВЕНТ ДРАГОНС: Филип Прајс, Томас Вилис, Бен Касл, Адам Џонс, Скот Марган, Геввон Гроувс, Гевин Томас, Том Браун, Џо Бедфорд, Џејсон Тови, Мајкл Пул, Ешли Смит, Томас Рајли, Маетју Пјутнер, Стефан Џонс.

Рис Бакли, Алан Каундли, Ден Веј, Ендру Кумс, Хуго Елис, Вејн Еванс, Адам Хјуз, Метју Џонс, Дерен Вотерс, Петрик Лич, Мартин Томас.

ЕСЕЈИ: Ешли Смит (13`), Џо Бидфорд (31`), Стефан Џонс (40`), Адам Хјуз (53`), Метју Пејутнер (59`), Рис Бакли (64`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џејсон Тови (32`, 40`), Метју Џонс (53`, 60`, 65`).

РУСИЈА: Владимир Ботвинков, Валери Шнобиладзе, Александар Крокин, Александар Војтов, Денис Антонов, Кирил Кушнарев, Андреј Гарбузов, Вјечеслав Грачев, Андреј Биканов, Константин Рачков, Денис Симпликевич, Игор Галинаовски, Сергеј Тришни, Игор Кључников, Јури Кушнарев.

Евгени Матавејев, Кирил Копешкин, Алекси Травкин, Андреј Темнов, Артем Фатакнов, Александар Јанушкин, Сергеј Сграбов, Микаил Бабаев, Андреј Кузин.

ЕСЕЈИ: Кирил Кушнарев (37`), Игор Кључников (51`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Игор Кључников (38`, 52`).

ЖУТИ КАРТОНИ: Александар Војтов (39`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.