ДРАМА ДВА КОЛА ПРЕ КРАЈА АОТЕАРОЕ

СУПЕР РАГБИ АОТЕАРОА

Остало је још две рунде до краја такмичења у Супер рагби Аотеарои а три од пет екипа су и даље у трци за трофеј намењен најбољој франшизи Новог Зеланда. На почетку деветог кола Хурикејнси ће сутра покушати своју прилку да одрже у животу у окршају са Чифсима док ће Крусејдерси у недељу желети да се освоје у случају да савладају Хајлендерсе.

Блузси који су слободни у овој рунди имају такође имају велике шансе да оките шампионским насловом. Предуслов је да Крусејдерси у недељу изгубе на свом терену у Крајстчрчу од Хајлендерса. Ако се то деси, одна је Плавцима у директном окршају са Крсташима у последњем колу које је на програму следећег викенда довољан и нерешен исход а победа би им поготово оверила титула коју су последњи пут освојили пре 17 дугих година.

Хурикејнси би на папиру требали у суботу да имају лаганог противника јер им у Велингтон долазе Чифси, једина екипа која у Супер рагби Аотеарои још увек није окусила сласт победе. Следеће недеље играју са Хајлендерсима у Данидену и тамо морају да тријумфују и у оба меча им је неопходан бонус бод да би узели трофеј а све под условом да Крусејдерси изгубе кући ове недеље на свом терену.

Све рачунице ће пасти у воду ако Крсташи у недељу после подне по новозеладском времену савладају Хајлендерсе што у принципу не би требало да представља проблем најтрофејниој екипи у историји Супер рагби такмичења са укупно десет освојених пехара од којих су последња три узета узастопно.

У сваком случају још један изузетан викенд Супер рагби Аотеарое је пред нама. Уживајте.

ПАРОВИ ДЕВЕТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИ АОТЕАОЕ

Сутра:

ХУРИКЕЈНС – ЧИФС, стадион Скај – Велингтон

Недеља:

КРУСЕЈДЕРС – ХАЈЛЕНДЕРС, Рагби лига парк – Крајстчрч

У деветом колу слободни су БЛУЗСИ

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИ АОТЕАРОЕ ПРЕД ДЕВЕТО КОЛО

[table “80” not found /]
Категоријеn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.