ДРОПКА КАРТЕРА СПАСИЛА ОЛ БЛЕКСЕ У СУДАРУ С ИРЦИМА

ЈУНАК ПОБЕДЕ: Данијел Картер у продору против Ираца.
ЈУНАК ПОБЕДЕ: Данијел Картер у продору против Ираца.

Дроп голом Данијела Картера у последњем минуту меча Нови Зеланд је спречио Ирску да направи велику сензацију на стадиону Рагби лиг парк у Крајтчрчу. Рагбисти са Смарагног оствра били су далеко опаснији у односну на претходни тест и веома близу првој победи у 107 година дугој историји окршаја са Ол блексима о чему сведочи вођство са полуврамена. Ипак, и са играчем мање због жутог картона Ираела Дага, светски шампиони су одолели и прецизним шутем из одскока Картера савладали Ирску 22:19 (9:10).

Гости су повели већ у десетом минуту есејем Конора Мареја који је искористио неопрезност одбране око рака формираног на пет метара од гол линије Новог Зеланда и положио. Џонатан Секстон је био сигуран за додатна два поена као и из казне који трен касније чиме су Ирсци стекли вођство 10:0. Нови Зеланд се лагано приближио противнику са три казне Данијела Картера чиме се предност ривала истопила на један разлике.

СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА ЗА ИРЦЕ: Конор Мареј полаже у ееј простор Ол блекса.
СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА ЗА ИРЦЕ: Конор Мареј полаже у ееј простор Ол блекса.

Готово у првом нападу у наставку Ерон Смит је донео преокрет. Деми Ол блекса је подигао лопту из рака и уз помоћ саиграча је унео у есеј простор а Картер је повисио на 16:10. Џонатан Секстон и отварач Новог Зеланда су  раменили ватру у чему је Картеров супарник био успешнији што је резултирало поравнањем.

Да ситуација буде гора по домаћина, Израелу Дагу је велшки судија Најџел Овенс показао жути картон у 72. минуту јер је приликом доскока у ваздушном дуелу са Робертом Карнијем ударио аријера Ирске чиме су Ол блекси до краја меча били с играчем мање.

Међутим, момци у црном су показали зашто су прваци света. Полако су се фазом из фазе приближили есеју ривала. Други доп шут Картера, обзиром да је и средином другог полувремена био непрецизан из одскока, изблокирао је Шон О` Брајан после чега су Новозеланђани имали скрам на пет метара од гол линије. Овог пута пас резервног демија на овом мечу Пирија Випуа ка отварачу је био прецизнији и Данијел Картер је тек петим дроп голом у каријери донео победу 22:19 Ол блексима.

КАПИТЕНСКИ: Ричи Мек Коув пробија редове Ираца.
КАПИТЕНСКИ: Ричи Мек Коув пробија редове Ираца.

НОВИ ЗЕЛАНД – ИРСКА 22:19 (9:10).

Стадион Рагби лиг парк у Крајстчрчу.

Гледалаца: 18.000

Главни судија: Најџел Овенс (Велс).

Помоћници: Роман Поли (Француска), Паскал Гарсе (Француска).

Судија у ТВ студију: Мет Гудард (Аустралија).

НОВИ ЗЕЛАНД: Тони Вудкок, Ендру Хор, Овен Френкс, Броди Реталик, Семјуел Вајтлок, Адам Томсон, Ричи Мек Коув, Керијан Рид, Ерон Смит, Данијел Картер, Џулијен Савеа, Сони Бил Вилијамс, Конрад Смит, Зек Гилфорд, Израел Даг.

Хика Елиот, Бен Френкс, Али Вилијамс, Сем Кејн, Пири Випу, Ерон Круден, Бен Смит.

ЕСЕЈ: Ерон Смит (41`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Данијел Картер (42`).

КАЗНЕ: Данијел Картер (22`, 30`, 62`).

ДРОП ГОЛ: Данијел Картер (79`).

ЖУТИ КАРТОН: Израел Даг (72`)

ИРСКА: Киан Хили, Рори Бест, Мајк Рос, Ден Тухој, Донака Рајан, Кевин Мек Лохлин, Шон О` Брајан, Џејми Хислип, Конор Мареј, Џонатан Секстон, Ендру Тримб, Гордон Д` Арси, Брајан О` Дрискол, Фергус Мек Фаден, Роб Карни.

Шон Кронин, Деклан Фицпатрик, Донака О` Калахан, Питер О` Махуни, Ион Ридан, Ронан О` Гара, Сајмон Зибо.

ЕСЕЈ: Конор Мареј (10`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Џонатан Секстон (11`).

КАЗНЕ: Џонатан Секстон (19`, 45`, 64`, 69`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.