ДУНАВ ПРОТЕКАО ЗАГРЕБОМ

НАНЕЛИ ЗАГРЕБУ ПРВИ ПОРАЗ У СЕЗОНИ: Константин Вана пред дуел с Хрвојем Перовићем.
НАНЕЛИ ЗАГРЕБУ ПРВИ ПОРАЗ У СЕЗОНИ: Константин Вана пред дуел с Хрвојем Перовићем. ФОТО: Берислав Рожман.

У трилер мечу који је поред првог места у групи Б Регионалног „Балканско – Дунавског“ Првенства одлучивао у костуру четвртфинала Донау Пиратен је извојевао веома битну победу у хрватсој престолници. Бечлије су на Рудешу савладале Загреб 22:18 (15:8) који ипак остао на врху табеле зхваљујући освојеном бонус боду.

Донау је повео есејем Макса Наваса у седмом минуту али су Згребчани направили преокрет казном Ивана Белобрајдића и полагањем Филипа Мијића у тренуцима када су имали играча више обзиром да је Руди Глок „одрађивао“ жути картон. Изједначење гостима донео је Навас прецизним шутем из казне. Ипак, Лавови су отишли на одмор с вођством јер је Јурај Бан крунисао акцију есејем који је Белобрајдић трансформисао.

ТРЕНУТАК ПРЕД ПРВИ ЕСЕЈ ЗАГРЕБА: Филип Мијић у трку. ФОТО: Берислав Рожман.
ТРЕНУТАК ПРЕД ПРВИ ЕСЕЈ ЗАГРЕБА: Филип Мијић у трку. ФОТО: Берислав Рожман.

У наставку после још једног прецизног ударца на стативе Ивана Белобрајдића, овог пута из казне, Загреб је имао предност од десет поена разлике. Чинило се да ће момци у белом однети победу и то с бонус бодом чиме би постали најефикаснији клуб после групне фазе такмичења што би им дало лакшег противника у четвртфиналу.

Међутим, неизвесност у сусрет је вратио Јан Вевер полагањем и Макс Навас претварањем. То није поколебало домаћина који је наставио да ствара шансе али је у завршници био лош.

У једној од изгледних прилилика додавање Загребчана пресекао је Навас и испринтао до есеј простора домаћина. Јужноафриканац у редовима Аустријанаца положио близу гола и на тај начин себи олакшао шут за додатна два поена чиме је ојачао прелазак у вођство Гусара с Дунава.

ЧОВЕК ОДЛУКЕ: Макс Навас у продору. ФОТО: Берислав Рожман.
ЧОВЕК ОДЛУКЕ: Макс Навас у продору. ФОТО: Берислав Рожман.

Лавови су имали пристојно време да направе још један преокрет али нису успели. У неколико ситуација су успели да створе играча више али лопта није стизала до последњег човека у дијагонали. Десетак минута пред крај меча мелејци су „пик енд драјвовима“ успели да пређу гол линију. С трибина се учинило и да су успели да положе лопту али је судија Александар Попречица који је био изузетно близу догађаја само досудио скрам на пет метара.

Одлука делиоца правде из Београда додатно је унела нервозу међу домаће која је кулминирала у 76. минуту. Хрвоје Перовић је подлегао притиску императива победе, извређао Попречицу који му је узвратио црвеним картоном.

НИЈЕ ШТЕДЕО КАРТОНЕ: Александар Попречица. ФОТО: Берислав Рожман.
НИЈЕ ШТЕДЕО КАРТОНЕ: Александар Попречица. ФОТО: Берислав Рожман.

Ни тада Загребчани нису губили наду нити се предавали. Стварали су шансе које нису успели да претворе у поене. Утакмицу су завршили са свега 13 играча јер је Твртко Зелић добио жути картон због гажења противника у раку.

Општи утисак је да је Загреб у већем делу утакмице био бољи али су их скупо коштале неискориштене прилике. Да су те чињенице били свесни и играчи Дунава најбоље се видело по слављу рагбиста из Беча после последњег звиждука Попречице. Без обзира што је изгубио меч, први ове сезоне, Загреб је ипак остао на првом месту табеле групе Б бонус бодом који се добија за пораз мањи од седам поена разлике и у четвртфиналу ће укрстити копоља са Челиком на свом терену док ће за пласман у полуфинале Донау морати да савлада Витезек у Естергому.

ЖЕСТОКО: Твртко Зелић "изврће" Гордона Чиуа. ФОТО: Берислав Рожман.
ЖЕСТОКО: Твртко Зелић "изврће" Гордона Чиуа. ФОТО: Берислав Рожман.

ЗАГРЕБ – ДОНАУ 18:22 (15:8).

Терен на Рудешу.

Гледалаца: 100.

Главни судија: Александар Попречица (Србија).

Помоћници: Антоан Трбић (Хрватска), Желимир Гавез (Хрватска).

Делегат: Антун Станеишић (Хрватска). Од 6 до 52

ЗГРАЕБ: Лука Јус, Слободан Бурсаћ, Винко Удовичић, Јосип Келава, Иван Џајић, Хрвоје Перовић, Твртко Зелић, Лука Јурешко, Иван Зелић, Иван Белобарјдић, Јосип Голубић, Јурај Зелић, Филип Мијић, Анте Стојан, Јурај Бан.

Томислав Кадић, Ненад Милешевић, Марјан Славичек, Дамир Јанковић, Томислав Гомизак.

ЕСЕЈИ: Филип Мијић (17`), Јурај Бан (25`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Иван Белобрајдић (26`).

КАЗНЕ: Иван Белобрајдић (11`, 44`).

ЖУТИ КАРТОН: Твртко Зелић (79`).

ЦРВЕНИ КАРТОН: Хрвоје Перовић (75`).

ДУНАУ: Себастијан Борер, Стефан Борозан, Мануел Полак, Андреас Гаул, Кристоф Фордснер, Себастијан Фрејдел, Александер Клаухемберг, Константин Вана, Јан Ласи, Руди Глок, Макс Навас, Јулиан Зохлинг, Гордон Чиу, Александер Фриц, Јан Вевер.

Богдан Михајловић, Филип Грандбихлер, Ника Тавердкиаладзе, Макс Грубнер, Никос Хницка, Јоханес Дахлер.

ЕСЕЈИ: Макс Навас (7`), Јан Вевер (46`), Макс Навас (57`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Макс Навас (47`, 58`).

КАЗНЕ: Макс Навас (22`).

ЖУТИ КАРТОН: Руди Глок (10`).

КОНАЧНА ТАБЕЛА ГРУПЕ Б

[table “37” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.