ДEФИНИСАНИ УЧЕСНИЦИ НОВЕ СЕЗОНЕ БАЛКАНИКЕ

Некако полускривено, готово стидљиво је недавно процурила вест о формату такмичења у Регионалном, односно Балканско – дунавском првенству за 2013/2014. За разлику од прошле сезоне ове ће Балканика бити мања за једну земљу и два тима и бројаће осам екипа обзиром да се једини клуб из Аустрије, Донау Пиратени из Беча повукао док се Рудар из Зенице који је лане постојао само на папиру јер није одиграо ни једну утакмицу у региону, за нови циклус такмичења није ни пријавио.

Хрвати ће као и прошле године бити најбројнији са три представника, за сада јединим освајачем балакнског трона Надом из Сплита, последњим финалистом Загребом и Хрватским академским рагби клубом Младост. Мађари су и ове године за разлику од неких претходних остали верни и имаће два учесника. Витезека из Естергома и Кечкемет који је попунио место Булдогока из Сазхоломбате који је такође одустао.

Из Србије ће се најољим клубовима из региона борити Победник и Београдски рагби клуб. Нажалост, ни ове сезоне неће бити Партизана док ће Босну и Херцеговину представљати Челик из Зенице.

Осам клубова биће подељени у две групе и играће се по једнокружном бод систему. После лигашког дела такмичења у плеј оф, односно у полуфинале ће се пласирати две првопласиране екипе из сваке групе. Групу А ће чинити Нада, Победник, Челик и Кечкемет док ће у групи Б бити Загреб, Младост, Београдски рагби клуб и Витезек.

One Reply to “ДEФИНИСАНИ УЧЕСНИЦИ НОВЕ СЕЗОНЕ БАЛКАНИКЕ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.