ЕДИ ЏОНС ОБЈАВИО ТИМ ЗА ОКРШАЈ СА ОЛ БЛЕКСИМА

СКОВАЛИ ПЛАН: Џорџ Форд и Еди Џонс (лево). ФОТО: WORLD RUGBY

Аустралијанац на кормилу Енглеске Еди Џонс обелоданио је тим за полуфинални сусрет Светског купа у Јапану који ће момци са Црвеном ружом на грудима да одиграју против Новог Зеланда у суботу у Јокохами. Као и код Ол блекса само је једна измена у односу на екипу из четвртфинала, с тим да је ова у дијагонали и у стартној постави.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ЈАПАНА: Јован Бајић

Та једна промена међу првих 15 играча који су убедљиво победила Аустралију претходне суботе 40:16 је Џорџ Форд. Перјаница Лестер Тајгерса играће на позицији отварача. То значи да ће се капитен Овен Фарел померити на првог центра одакле је на другог преместио продорног Ману Самоу Туилагија.

Измена на клупи за резервне играче односи се на Марка Вилсона који ће у суботу заменити Луиса Лудама.

Поновно спајање Џорџа Форда и Овена Фарела на отварачу и првом центру значи да ће Енглези практично играти са два креатора игре што ће им дати техничко-тактичку дубину.  Полуфинале против Ол блекса биће им 29. путу да играју један поред другог. Свега четири пара имају више утакмица заједно од како је рагби постао професионалан спорт 1996. године.

То је дуо Новог Зеланда Данијел Картер – Ма` а Нону који држи рекорд са 45 мечева, следе Ирци Ронан О` Гара – Гордон Д` Арси са 37, потом Велшани Дан Бигар – Џејми Робертс са 34 и Грузијци Лаша Кхмаладзе – Мераб Шарикадзе са 30 окршаја одиграних заједно позицијама 10 и 12.

Тим Енглеске за полуфинале против Новог Зеланда:

Мако Вунипола, Џејми Џорџ, Кајл Синклер, Маро Итоје, Кортни Лоувс, Том Кари, Сем Андерхил, Били Вунипола, Бен Јангс, Џорџ Форд, Џони Меј, Овен Фарел, Ману Самоа Туилаги, Ентони Вотсон, Елиот Дејли

Лук Кован Браун, Џо Марлер, Ден Кол, Џорџ Курзис, Марк Вилсон, Вили Хајнц, Хенри Слејд, Џонатан Џозеф

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.