ЕНГЛЕЗИ И ВАЛАБИСИ ОТВАРАЈУ НОКАУТ ФАЗУ СВЕТСКОГ КУПА

енглеска аустралија
СТАРИ ЗНАЛЦИ: детаљ са претходног меча Енглеске и Аустралије

Светски куп у рагбију у Јапану је стигао до нокаут фазе такмичења. Отвориће је први четрвртфинални сусрет у коме ће снаге одмерити стари противници Енглези и Аустралијанци. Меч између рагбиста са Црвеном ружом на грудима и Валабиса одиграће се у Оити на истоименом стадиону.

До сада је одиграно тачно 40 утакмица кроз четири групе са по пет репрезентација од којих су две првопласиране избориле наставак трке за трофеј Вилијам Веб Елис.

Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ЈАПАНА: Јован Бајић

Први ће шансу да се домогну полуфинала имати Енглези и Озији који ће копља укрстити у на острву Кјушу, у префектури Оита, чији главни град носи исто име као и само спортско здање капацитета 40.000 седишта изграђено 2001. за Светско куп у фудбалу удомљен годину дана касније кој Јапана и Јужне Кореје.

Момци са Црвеном ружом на грудима су заузелипрво место у групи Ц испред Француске, Аргентине, Тонге и Сједињених Америчких Држава. Последњу утакмицу  у групи са Французима нису одиграли због Тајфуна који је протуњао Јапаном протеклог викенда.

Валабиси су у четврфинале прошли као другопласирана екипа из групе Д у којој и нису били претерано убедљиви. Фиџи су добили у првој утакмици 39:21 али су у другој изгубили од Велса 29:25 што их је коштало чела табеле. Касније су славили против Уругваја 45:10 и Грузије 27:8.

Оно интересантно што нам говори статистика је да од 2013. и девет одиграних мечева, Енглеска је само једном била поражена од Озија и то на Мондијалу 2015. када су постали прва репрезентација домаћих Светског купа која није прошла у нокаут фазу. Сигурно је да су се од тог тренутка, када их је преузео Аустралијанац Еди Џонс, Црвене руже осветиле Валабисима јер су их победили у следећих шест сусрета за редом. Ипак, у борби за Била, као се тепа највреднијем пехару у свету рагбија, статистика и рачуница пада у воду јер побеђује онај који је спремнији техничко – тактичко – физички али и мотивисанији.

ПРВО ЧЕТВРТФИНАЛЕ

ЕНГЛЕСКА – АУСТРАЛИЈА, стадион Оита, Оита

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.