ЕНГЛЕЗИ ОСТАЛИ НА ПУТУ КА ГРЕН СЛЕМУ

ИЗВОЈЕВАО ТРИЈУМФ У ДАБЛИНУ: Овен Фраел изводи казнени ударац.
ИЗВОЈЕВАО ТРИЈУМФ У ДАБЛИНУ: Овен Фарел изводи казнени ударац.

У мечу без есеја, одиграном на терену стадиона Ленсдаун роуд у кишом обавијеном Даблину, шутевима из казне Овена Фарела који је из шест покушаја четири пута био прецизан за три поена, Енглеска је победила Ирску 12:6 (6:0). Тиме је екипа Стјуарта Ланкастера остала као једина непоражена после другог кола Купа шест нација и још увек у конкуренцији за освајање Грен слема на најпрестижнијем турниру Европе.

Домаћа селекција била је бледа слике оне која је пре недељу дана у мечу у Кардифу с лакоћом изашла на крај с браниоцима трофеја. Велики хендикеп за Ирску је био повреда Џоната Секстона који је после 30 минута сусрета  морао да напусти игралиште јер је приликом шута лопте која је била на земљи у отвореној игри, истеглио задњу ложу десне ноге док је Овен Фарел до тада укњижио две казне за вођство на полувремену 6:0.

СРЕДИО ЗАДЊУ ЛОЖУ: Џонатана Секстона износе с терена.
СРЕДИО ЗАДЊУ ЛОЖУ: Џонатана Секстона износе с терена.

Легендарни отварач Манстера и репрезентације са Смарагног острва Ронан О` Гара преполовио је предност старих ривала почетком наставка и донео изједначење другим успешним шутем из казне коју је направио Џејмс Хаскел неправовременим слкањањем из рака, због чега му је француски арбитар Жером Гарсе показао жути катон.

Међутим, и с играчем мање, Енглези не само да нису примили поене него су преко десетке Сараценса Овена Фарела и два његова успешна шута, поново имали вођство од шест разлике.

Испоставило се да је повреда Џонатана Секстона била кобна за Ирце јер његова замена, а некада ментор у репрезентацији, није био на нивоу игара које су га до пре пар сезона чиниле једним од најбољих отварача света. Ронан О` Гара је промашио казну из ситуације из које би раније био успешан и везаних очију и то у тренутцима када је семафор на Ленсдаун роуду показивао 6:6. У једној од озбиљнијих акција лопту је на поклон дао ривалу непотребним и неизнуђеним кратким шутем преко одбране. Нешто касније, њему некарактеристично, под притиском Криса Ештона није успео да исконтролише високо испуцавање противника а у покушају да се искупи за испуштање лопте је направио казну.

ПРОСЛАВЉАЈУ ТРИЈУМФ У ДАБЛИНУ: рагбисти Енглеске.
ПРОСЛАВЉАЈУ ТРИЈУМФ У ДАБЛИНУ: рагбисти Енглеске.

Енглези су до краја меча издржали стихијске и лоше организоване нападе Ираца. Сачували су предност за победу у Даблину где нису славили у оквиру Купа шест нација пуних десет година.

ИРСКА – ЕНГЛЕСКА 6:12 (0:6).

Стадион Ленсдаун роуд у Даблину.

Гледалаца: 53.000.

Главни судија: Жером Гарсе (Француска).

Помоћници: Најџел Овенс (Велс), Паслал Гузер (Француска).

Судија у ТВ студију: Иан Ремиџ (Ирска).

ИРСКА: Киан Хили, Рори Бест, Мајк Рос, Мајк Мек Арти, Донака Рајан, Питер О` Махуни, Шон О` Брајан, Џејми Хислип, Конор Мареј, Џонатан Секстон, Сајмон Зибо, Гордон Д` Арси, Брајан О` Дрискол, Крег Гилрој, Роб Карни.

Шон Кронин, Дејв Килкојн, Деклан Фицпатрик, Донака О` Калахан, Крис Хенри, Ион Редан, Ронан О` Гара, Кеит Ерлс.

КАЗНЕ: Ронан О` Гара (45`, 58`).

ЕНГЛЕСКА: Џо Марлер, Том Јангс, Дан Кол, Џо Ланчбури, Џеф Парлинг, Џејмс Хаскел, Крис Робшоу, Том Вуд, Бен Јангс, Овен Фарел, Мајк Браун, Били Твелвтрис, Бред Берит, Крис Ештон, Алекс Гуд.

Дилан Хартли, Дејвид Вилсон, Мако Вунипола, Кортни Лоус, Томас Валдром, Дани Кер, Тоби Флуд, Ману Самоа Туилаги.

КАЗНЕ: Овен Фраел (3`, 29`, 64`, 66`).

ЖУТИ КАРТОН: Џејмс Хескел (58`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.