ЕНГЛЕЗИ РАЗБИЛИ КРУСЕЈДЕРСЕ

СТРЕЛАЦ ТРЕЋЕГ ОД ШЕСТ ЕСЕЈА ГОСТИЈУ: Бред Берет полаже против Крсташа.
СТРЕЛАЦ ТРЕЋЕГ ОД ШЕСТ ЕСЕЈА ГОСТИЈУ: Бред Берет полаже против Крсташа.

У сусрету који није имао статус теста, Енглези су остварили прву победу на својој турнеји по Новом Зеланду, разбивши Крусејдерсе на терену стадиона Рагби лига парк у Крајстчрчу 38:7 (26:7). Убедљивом игром момци којима је Стјуарт Ланкастер указао поверење, постали су прва екипа из Енглеске, што репрезентативног, што клупског карактера која је забележила тријумф у главном граду региона Кантербери.

Рагбисти са Црвеном ружом на грудима нису играли мечеве Светског првенства 2011. у Крајстчрчу, који иначе важи за најенглескији град на целом Новом Зеланду, јер је цео Мондијал заобишао град на обали Пацифика због катастрофалног земљотреса исте године али су дошли ове у великом стилу.

Крусејдерси апсолитно нису личили на колектив који је близу пласмана у нокаут фазу Супер рагбија. Јасно је да су играли без репрезентативаца али грешке које су правили су биле заиста почетничке. Не само да им је у ситуацијама када нису били под притиском противника испадала лопта унапред, већ су им је ривали узимали из руку у контактима, моловима.

Наравно, не може се а не одати признање екипи којој је био капитен момак који није одиграо ни један тест за Енглеску, а вечерас ју је предводио. Ед Слетер и остала екипа разиграла се на Рагби лига парку и постигла шест есеја без обзира што су само 30 процената времена имали лопту у свом поседу.

ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Већ у другом минуту повели есејем Џоа Греја из акције коју је закувао Мет Квесић добрим продором примивши лопту из аута. Данијел Ципријани није пропустио шансу из трансформације за додатна два поена.

Други есеј је био права брука Џонија Мек Никола који је дозволио Бенџамину Фодену да покупи лопту која је одскочила тик уз аут линију после шута  Хенрија Триндера. Ово претварање Данијел Ципријани није успео да претвори у поене обзиром да је било уз саму аут линију.

Домаћини су успели да постигну прве поене преко Мета Тода који је започео меч на клупи а ушао у игру јер је Џорџ Вајтлок после дуела са ривалом морао на проверу да се утврди да није претрпео потрес мозга и није се враћау у игру. Резервиста је положио лопту иза гол линије коју су коју трен раније Енглези изгубили у ауту а Крусејдерси је принели есеју из пар фаза. Полагање Мета Тода је претворио Том Тејлор.

Како се испоставило после 80. минута игре, то су билки једини поени франшизе која је рекордних седам пута била шампион Супер рагбија.

Гости су увећали предност поентирањем Бреда Берета. Други центар је у акцији играча дијагонале по левој страни терена издржао тројицу ривала на ногама и постигао поене као и Данијел Ципријани из друге трансформације.

Већ у следећем нападу Енглези су нанели још један ударац Крусејдерсима. Прво су им украли лопту из мола насталом после аута локалаца, створили чак тројицу играча вишка на крилу који нису искористили јер је Алекс Гуд сам решио питање, прошетавши пар противника пре неко што је постигао есеј.

Прве поене у другом полувремену, и то тачно на половини других 40. минута, односно у 60., постигао је Ентони Вотсон. Крило Енглеске је у пуном трку примило лопту, заобишло аријера Тома Тејлора, побегло резервном стубу прве линије скрама Џоу Мудију и бацило се између статива. Мајку Мајлеру који је одменио одличног Данијела Ципријанија, није било тершко да претвори есеј Ентонија Вотсона.

Од чега су саздани и какав им је карактер момци коју су вечерас представљали Енглеску су показали и после истека 80. минута. По оглашењу сирене која означава крај меча, поново су узели лопту Крсташима, и проследили је на крило где се нашао још један резервиста, Крис Панел и оверио убедљиву победу. Мајк Мајлер није успео са аут линије да постигне додатна два поена чиме је остало 38:7.

КРУСЕЈДЕРС – ЕНГЛЕСКА 7:38 (7:26)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 17.300

Главни судија: Најџел Овенс (Велс)

Помоћници: Ендру Лис (), Џејмс Лики (Ирска)

Судија у ТВ студију: Џорџ Ајуб (Аустралија)

КРУСЕЈДЕРС: Тим Пери, Кори Флин, Непо Лаулала, Џими Тупоу, Џоел Еверсон, Џордан Тауфуа, Горџ Вајтлок, Лук Вајтлок, Вили Хајнц, Тајлер Блејендал, Нафи Туитаваке, Керион Фонотиа, Рејнолд Ли Ло, Џони Мек Никол, Том Тејлор

Бен Фунел, Џо Муди, Сиате Токолахи, Скот Барет, Мет Тод, Енди Елис, Адам Вајтлок, Роб Томпсон

ЕСЕЈИ: Мет Тод (22`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Том Тејлор (24`

ЕНГЛЕСКА: Алекс Валер, Џо Греј, Хенри Томас, Ед Слејтер, Дејв Етвуд, Џејмс Хаскел, Мет Квесић, Том Џонсон, Ли Диксон, Данијел Ципријани, Ентони Вотсон, Бред Берет, Хенри Триндер, Бенџамин Фоуден, Алекс Гуд

Дејв Вард, Нејтан Кет, Кајли Синклер, Мајкл Патерсон, Ричард Вигелсворт, Стивен Мајлер, Џони Меј, Крис Пенел

ЕСЕЈИ: Џо Греј (2`), Бенџамин Фоуден (6`), Брет Берет (30`), Алекс Гуд (34`), Ентони Вотсон (60`), Крис Панел (80+`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Данијел Ципријани (3`, 31`), Стивен Мајлер (61`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.