ЕНГЛЕЗИ РАЗБИЛИ СВЕТСКЕ ШАМПИОНЕ

ЕШ - СПЛЕШ: Крис Ештон прославља есеј против Новог Зеланда.
ЕШ - СПЛЕШ: Крис Ештон прославља есеј против Новог Зеланда.

Енглези су данас на терну стадиона Твикенхем у Лондону доказали да су Ол блекси ипак само људи од крви и меса. После два везана пораза изабраници Стјуарта Ланкастера су бељснули на храму рагбија и на колена бацили светске шампионе савладавши их 38:21 (12:0). Момци с Црвеном ружом на грудима остварили су најубедљивију победу до сада против Новозеланђана уједно наневши им други најтежи пораз у историји.

ДИРЕКТНО С ТВИКЕНХЕМА: Јован Бајић.
ДИРЕКТНО С ТВИКЕНХЕМА: Јован Бајић.

Екипа која је нема утакмица у ногама колико их имају само Ричи Мек Коув и Данијел Картер доминирала је у првом полувремену. Готово да су подједнако имали лопту у поседу али домаћини су били ефкаснији. Издражли су почетни притисак ривала и касније преузели ствари у своје руке.

Ипак, прву шансу на мечу за постизање поена имали су Новозеланђани али Данијел Картер који је јуче на тренингу погађао гол с аут линије, данас није успео да погоди с центра с четрдесетак метара од циља. Недуго затим,  Овен Фарел, син тренера дијагонале и помоћника Стјуарта Ланкастера, бившег капитена Велике Британије у рагбију 13 Ендија Фарела, био је прецизан из казненог ударца.

Данијел Картер је опет промашио казну док је млади Фарел је био сигуран. Енглези су имали предност казне испред 22 метара Новог Зеланда али Овен ју је поништио дропо голом за 9:0 и у надокнади времена такође из казне поставио коначни исход првог полувремена.

ПОРАЖЕНИ: Керијан Рид у продору против Енглеске.
ПОРАЖЕНИ: Керијан Рид у продору против Енглеске.

Почетком других 40 минута универзалац и дијагонали Сараценса опет је био сигуран за застрашујућих 15:0 али су се Ол блекси убрзо вратили су меч. За савега шест минута су показали зато су најбоља селекција света али једноставно, данас то нису били.

Најпре је Џулијен Савеа успео да пробије до тада, непробојни зид Енглеске по левој страни терена по којој је доцније прошао и Керијан Рид. Уз две трансформације Данијела Картера Ол блекси су дошали на само један заостатка и на тренутак се учинило да домаћини неће имати више разлога за славље али само се учинило јер су Црвене руже процветале на терену стадиона Твикенхем.

С ЛАКОЋОМ ПРОБИЈАО РЕДОВЕ НОВОГ ЗЕЛАНДА: Ману Самоа Туилаги у продору.
С ЛАКОЋОМ ПРОБИЈАО РЕДОВЕ НОВОГ ЗЕЛАНДА: Ману Самоа Туилаги у продору.

Бред Берит, Крис Ештон и Ману Самоа Туилаги су полагањима покопали надања светских шампона да ће турнеју по северној хемисфери окончати Грен слемом и отклонили било коју опасност од пораза а убедљив тријумф је оверио Бред Берит с две казне за 38:14! Утешни есеј за Нови Зеланд којим је ублажен неуспех Ол блекса укњижио је Џулијен Савеа а претворио га Ерон Круедн.

Данашња победа Енглеске била је прва у дуелима с Новим Зеландом још од тријумфа 15:13 у Велингтону 2003. године док је ово био први пораз Ол блекса од августа прошле године претрпљен од Аустралије у Бризбејну којим су валабиси освојили Куп три нације.

EНГЛЕСКА – НОВИ ЗЕЛАНД 38:21 (12:0).

Стадион Твикенхем у Лондону.

Гледалаца:81.416.

Главни судија: Џорџ Кленси (Ирска).

Помоћници: Наџел Овенс (Велс), Лоренс Ван Дер Мерве (Јужна Африка).

Судија у ТВ студију: Ђулио Де Сантис (Италија).

ЕНГЛЕСКА: Алекс Корбисиеро, Том Јангс, Ден Кол, Џо Ланчбури, Џеф Парлинг, Том Вудс, Крис Робшоу, Бен Морган, Бен Јангс, Овен Фарел, Мајк Браун, Бред Берит, Ману Самоа Туилаги, Крис Ештон, Алекс Гуд.

Дејвид Пејс, Дејвид Вилсон, Мако Вунипола, Кортни Лоус, Џејмс Хаскел, Дани Кер, Фреди Барнс, Џонатан Џозеф.

ЕСЕЈИ: Бред Берит (54`), Крис Ештон (58`), Ману Самоа Туилаги (62`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Овен Фарел (63`).

КАЗНЕ: Овен Фарел (26`, 32`, 40`+, 42`), Фреди Барнс (67`)

ДРОП ГОЛ: Овен Фарел (38`).

ЖУТИ КАРТОН: Мако Вунипола (74`).

НОВИ ЗЕЛАНД: Тони Вудкок, Кевин Миаламу, Овен Френкс, Броди Реталик, Семјуел Вајтлок, Лиам Месам, Ричи Мек Коув, Керијан Рид, Ерон Круден, Данијел Картер, Џулијен Савеа, Ма` а Нону, Конрад Смит, Кори Џејн, Израел Даг.

Ден Колс, Вајат Крокет, Чарли Фаумуина, Лук Романо, Виктор Вито, Пири Випу, Ерон Круден, Бен Смит.

ЕСЕЈИ: Џулиен Савеа (48`, 75`), Керијан Рид (53`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Данијел Картер (49`, 54`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.