ЗЕНИЦА ДОМАЋИН ДИВИЗИЈИ Д ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ИГРАЧЕ ДО 18 ГОДИНА

МЕСТО ОДРЖАВАЊА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ЈУНИОРЕ: Поглед на Зеницу и стадион Камберовића поље.
МЕСТО ОДРЖАВАЊА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ЈУНИОРЕ: Поглед на Зеницу и стадион Камберовића поље.

Босна и Херцеговина, тачније Зеница, од данас ће бити домаћин дивизији Д Европског првенства за играче до 18 година. Поред домаће репрезентације, селекције Андоре и Данске ће се по једнокружном бод систему, свако са сваким до суботе 7. априла када се играју утакмице за пласман, борити за прелазак у квалитетнију групу из најслабије Старог континента за ову узрастну категорију.

Репрезентацију Босне и Херцеговине чиниће играчи из чак седам клубова: Челика и Рудара из Зенице, Витеза из Витеза, Томислава из Томиславграда, ТРК из Тешња, Вориорса из Немиле и Гладијатора из Дервенте.

РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ СА СТРУЧНИМ ШТАБОМ. ФОТО: Армин Берберовић
РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ СА СТРУЧНИМ ШТАБОМ. ФОТО: Армин Берберовић

Селектор Данијел Кесеровић са сарадницима Радомиром Петковићем и имењаком Данијелом Вребцем за Европско првенство рачуна на: Адија Буркића, Беџамина Карића, Бранка Кузмановића, Зденка Палавру, Звонимира Чурка, Сандру Бекрића, Адамира Станковића, Ибрахима Јахића, Сенада Чанчара, Јосипа Гелића, Зијада Ајкунића, Демира Чоломана, Адмира Кривдића, Ахмеда Тутмића, Семира Доглода, Анђела Колака, Менсура Хорића, Армина Мешиновића, Драгана Рајића Мишковића, Ахмеда Медарића, Аммара Суљића, Елдара Мехића, Мија Баковића, Стипета Јурића, Елдара Чурића и Хариса Топчагића.

Јуче је у хотелу Интернационал у Зеници одржан технички састанак званичника и представника репрезентација на којем су утврђење и дефинисане појединости везане за само оджавање догађаја. Делегат турнира који ће судити Марк Дарук из Француске, Дејан Штиглић из Србије, Чаба Пришкин из Мађарске и Неџад Рамић из Босне и Херцеговине биће Георги Баргаунас из Румуније.

ДЕТАЉ СА САСТАНКА ЗВАНИЧНИКА. ФОТО: Армин Берберовић
ДЕТАЉ СА САСТАНКА ЗВАНИЧНИКА. ФОТО: Армин Берберовић

Први ће на терен данас од 14 сати млади Данци и Андорци. После премијерног меча Босна и Херцеговина ће одмерити снаге с пораженим из уводног сусрета и на крају првог дана с победником поменутог дуела.

Субота 7. април је предвиђена за утакмице за пласман у којима ће бити донета одлука ко ће постати следеће године члан дивизије Ц где је ове сезоне подмалдак Мађарске, Бугарске, Молдавије и Аустрије.

Интересантно је да се су се у виши ранг управо из Зенице 2012. пласирали млади Аустријанци које је тада водио Немања Бабић, бивши играч Дорћола, Партизана и Донау Пиратена из Беча, сада тренер млађих категорија  београдских црно-белих.

One Reply to “ЗЕНИЦА ДОМАЋИН ДИВИЗИЈИ Д ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ИГРАЧЕ ДО 18 ГОДИНА”

  1. Svaka čast ragbi Ozonu na praćenju juniorske reprezentacije Srbije, na nedavno završenom evropskom prvenstvu u Francuskoj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.