ИАН ФОСТЕР САОПШТИО ТИМ ОЛ БЛЕКСА ЗА ПРВИ ТЕСТ СА ИРСКОМ

ДЕБИТОВАЋЕ У СТАРТНОЈ ПОСТАВИ: Лестер Фаинга` ануку

Главни стратег Новог Зелнда Иан Фостер саопштио је данас састав тима који ће супротсавити Иској у суботу на стадиону Иден парк у Окланду у првом тест мечу у серији од три. Крило Крусејдерса Лестер Фаинга` ануку који ће дебитовати за Ол блексе, добио је место у стартној постави.

Одличним играма за Крсташе у портекле три године Тонганац рођен у Нуку` алофи скренуо је пажњуна себе до те мере да га је Иан Фостер уврстио мећу првих 15 где ће бити сва тројица браће Барет. Бауден и Џорди ће бити на уобичајеним местима отварача, односно аријера, док је Скот поново пребачен из друге линије скрама у трећу на место затвореног крилног.

Последњи пут Скот Барет је играо за Нови Зеланд са бројем шест на леђима по одлуци Стива Хансена коме је Иан Фостер тада био помоћник у полуфиналу Светског купа у Јапану 2019. Ол блекси су тај сусрет изгубили од Енглеске 19:7.

Састав Новог Зеланда за први тест меч са Ирском:

Џорџ Боувер, Коди Тејлор, Офа Ту` унгафаси, Броди Реталик, Семјуел Вајтлок, Скот Барет, Сем кејн, Арди Савеа, Ерон Смит, Бауден Барет, Лестер Фаинга` ануку, Квин Тупаеа, Реико Иоане, Севулони Рис, Џорди Барет

Самисони Таукеи` ахо, Карл Ту` инукуафе, Агнус Та` авао, Пита Гус Сувакула, Далтон Папали` и, Фајнали Кристи, Ричи Мо` унга, Брејдон Енор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.