ИЗВЕШТАВАЋЕМО ВАС ИЗ ХАМИЛТОНА

БИЋЕМО НА МЕЧУ ЧИФС – КРУСЕЈДЕРС

Овог викенда извештаваћемо Вас из Хамилтона са прве утакмице осмог кола Супер рагби Аотеарое у којој ће се састати Чифси и Крусејдерси. На терену стадиона Ваикато снаге ће одмерити последњепласирана и још увек без победе домаћа екипа и гости из Крајстчрча који су у походу на трофеј.

Чињеница је да Чифси још увек у новоформираном такмичењу нису осетили сласт победе али је такође чињеница и да су се судије званично шест пута извињавали момцима базираним у Хамилтону због својих грешека у мечевима које су црно-жуто-црвени очигледно губили.

Крусејдерси су једини пораз у оквиру Супер рагбија на свом терену али и у Супер рагби Аотеароеи доживели протеклог викенда против Хурикејнса. Нема сумње да ће пулени Скота Робертсона желети да поврате уздрман понос а екипа задња на табели делује као одлична жртва.

Управо је понос оно што ће водити и домаће рагбисте да у последњој утакмици пред својом публиком ове сезоне задовоље навијаче. Ако победе вечерас најтрофејнијиу франшизу Супер рагбија са десет освојених титула, три за редом и на добром путу да узму и четврту, сигурно је да ће присталице Чифса опростити пропусте својим љубимцима.

Две екипе су се од 1996. када су настале до сада састале 37 пута. Поглавице су славиле у 15 мечева, Крусејдерси у 22, ни једна утакмица није завршена нерешено.

Семјуел Вајтлок, ће у Хамилтону одиграти своју јубиларну 150. Супер рагби утакмицу од којиих су свих 150 за Крусејдерсе док ће Ерон Круден такође обележити јубилеј 100. мечом у дресу Чифса, а одиграо је још 25 за Хурикејнсе. Занимљиво је да су и Семјуел Вајтлок и Ерон Круден рођени у Палмерстон Норту.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.