ИЗВЕШТАВАЋЕМО ВАС СА МЕЧА БЛУЗС – ЧИФС

ПОНОВО НА ЛИЦУ МЕСТА

Рагби Озон имаће велико задовољство и част да Вас директно и ексклузивно извештава са дерби утакмице другог дана, седмог кола Супер рагби Аотеарое која ће се сутра одиграти на стадиону Иден парк у Окланду измећу Блузса и Чифса.

Плавци и Поглавице улазе у окршај са потпуно различитих полазих тачака.  Блузси су после вечерашњег пораза Крусејдерса од Хурикејнса итекако у трци за титул шампиона Супер рагби Аотеарое док Чифси и даље трагају за првом победом ове сезоне у новонасталом такмичењу.

Редови Поглавица су до те мере пољуљани да се чак доводи у питање и улога капитена Ол блекса Сема Кејна који обавља исту функцију и у франшизу базираној у Хамилтону.

Две екипе су се од свог настанка 1996. до сада 34 пута састале. Чифси су забележили 21. победу у међусобним дуелима, Блузси 12 док је свега један меч окончан нерешеним исходом.

Последњи пут Плавци и Поглавице су укрстили копља 20. јуна на стадиону Ваикато у Хамилтону у оквиру другог кола Супер рагби Аотеарое, када су гости славили 24:12. Блузси су претходни пут  везали две победе против Чифса у сезони 2010/2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.