ИЗГЛЕДА ИПАК НИШТА ОД ИЗВИЊЕЊА

МЕТ О`БРАЈАН У ЖИЖИ: поменути судија з акцији
МЕТ О`БРАЈАН У ЖИЖИ: поменути судија з акцији

Много критиковани судија Мет О` Брајан због дељања правде на финалу турнира Светске серије рагбија седам у Велингтону где су Ол блекси одбранили титулу протеклог викенда, наводно се извинио главном тренеру Јужне Африке Нилу Паувелу због својих одлука. Међутим, из Светског рагбија стигли су деманти таквих догађаја и уверења да се судија није извинио.

До наводног извињења је дошло у среду у Сиднеју где ће се предстојећег викенда одиграти четврти турнир Серије, када су тренер и арбитар заједно прегледали и изанализирали друго полувреме финала из Велингтона, како су пренели јужноафрички медији.

Ипак, из куће светског рагбија – Светски рагби, данас се званичник обратио новинарима саопштење у којем стоји да никаквог извињења није било.

Нови Зеланд је у једном тренутку финала губио 21:7.Ипак, у другом полувремену су постигли три есеја у четири минута и тријумфовали. Мет О` Брајан, иначе рођен на Новом Зеланду, је свирао 9 казни против јужне Африке и само једну против Ол блекса и једном репрезентативцу из тима Блицбоке.

Отац Мет О` Брајана је је чувени, бивши судија Педи О` Брајан који је у Светском рагбију задужен управо за судије и суђења у оквиру Светске серије рагбија седам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.