ИРЦИ БЕЗ О` ГАРЕ ДОЧЕКУЈУ ФРАНЦУЗЕ

ЗА ТРИКОЛОРЕ НИ НА КЛУПИ: Ронан О` Гара мења Џонатана Секстона на једној од претходних утакмица.
ЗА ТРИКОЛОРЕ НИ НА КЛУПИ: Ронан О` Гара мења Џонатана Секстона на једној од претходних утакмица.

Селектор Ирске Деклан Кидни данас је донео коначну одлуку кога ће поставити на позицију отварача за дуел с Французима како у стартној постави тако и на клупи. Патрик Џексон који је успео да се опорави од истегнућа задње ложе носиће број десет на леђима док ће му замена бити Иан Мадиген из Леистера што значи да неће бити места у тиму за легендарног Ронана О` Гару.

Овим је и званично потврђено оно што се целе протеле недеље калкулисало, односно да је међународна каријера отварача Манстера при крају. О` Гара није тренирао са селекцијом Ирске после лоше епизоде из претходне рунде Купа шест нација и пораза у Единбургу. На терену стадиона Марејфилд Ронан О` Гара је ушао с купе заменивши Патрика Џексона који је напустио игралише због истегнућа задње ложе.

Иста повреда Џонатана Секстона у дуелу који су Ирци изгубили од Енглеске у другом колу направила је место О` Гари у тиму али ни тада као и рунду после се није истакао док на отварању сезоне и за сада јединој победи Ирске оствареној против Велса, није улазио у игру.

НА ПРАГУ РЕПРЕЗЕНТАТИВНОГ ДЕБИЈА: Иан Мадиган.
НА ПРАГУ РЕПРЕЗЕНТАТИВНОГ ДЕБИЈА: Иан Мадиген.

Ронан О` Гара држи два рекорда у репрезентацији. Са 1083 укњижених поена је најефикаснији и с 128 одиграних утакмица је најискуснији. Изостанак тридесетшестогодишњака који није стартовао утакмицу још од Светског првенства на Новом Зеланду 2011. први је од како дебитовао у зеленом дресу пре 13 година, управо у  Купу шест нација и победи против Шкотске.

Патрик Џексон је пре две недеље у Единбургу дебитовао за Ирску док ће ове суботе прилика да одигра прву утакмицу за екипу са Смарагног острва можда указати Иану Мадигену који је иначе резерва још увек недовољно опорављеном Џонатану Секстону у Леинстеру.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.