ИРЦИ ОСТАЛИ НА КУРСУ ГРЕН СЛЕМА

БЛИЖИ ОДБРАНИ ТИТУЛЕ: центар Ираца Роби Хеншо постиже једини есеј на мечу
БЛИЖИ ОДБРАНИ ТИТУЛЕ: центар Ираца Роби Хеншо постиже једини есеј на мечу

У мечу у којем су се састале две екипе које до сада ове године нису осетиле горчину пораза и који је био означен као једна од прекретница Првенства шест нација, рагбисти Ирске су на игралишту стадиона Ленсдаун роуда у Даблину, поразили Енглеску 19:9 (9:3) у последњој утакмици трећег кола елитног репрезентативног друштва Европе, избили на прво место табеле, остали у добром смеру ка одбрани трофеја и постали једини претенденти за Грем слем.

Обзиром на улог који је сусрет имао, водила се велика тактичко – техничка борба која је личила на рововску на правом фронту што и спортско здање, изграђено на истом месту где било најстарије посвећено рагбију, јесте било.

Ирци су уводним моментима са две казне Џонатана Секстона повели 6:0. Колега десетке домаћих на другој страни је једине поене за Енглезе у првом полувремену постигао из ударца из одскока а на чин Џорџа Форда али се на одмор отишло са 9:3 јер је звезда Расинг Метроа поново погодило гол из казне.

Друго полувреме је отворио Џонатан Секстон четвртим шутем на гол за вошство 12:3. Брилијантан преглед игре отварача Ирске је поново дошао до изражаја који трен касније. У тренутцма када су имали предност казне испред 22 метара од гол линије ривала, Џонатан Секстон је угледао рупу у есеј простору, шутну лопту ка њој, а Роби Хеншоу је ухватио у ваздуху са све Алексом Гудом на леђима, и положио је. Секстонов спектар способности је поново бљеснуо када је са аут линије трансформисао поентирање другог центра за 19:3.

Нажалост по Ирце, креатор игре момака у зеленом је морао да напусти игру због повреде задње ложе.

Џорџ Форд је вратио у живот Енглезе са две казне приближивши их на десет разлике али ближе нису могли. Oдбрана рагбиста са Смарагног острва је била гранитна. Једноставно, нису дозвољавали много простора Црвеним ружама за игру нити за развијање опасних акција.

Тако је остало и до краја сусрета чиме су Ирци извојевали веома битну победу на путу одбране титуле шампиона Првенства шест нација која се може окитити Грен смемом на крају такмичења.

ИРСКА – ЕНГЛЕСКА 19:9 (9:3)

Стадион Ленсдаун роуд у Даблину

Гледалаца: 51.000

Главни судија: Крег Жубер (Јужна Африка)

Помоћници: Жерм Грасе (Француска), Метју Рејнал (Француска)

Судија у ТВ студију: Деон Вон Бломстејн (Јужна Африка)

ИРСКА : Џек Мек Грат, Рори БЕст, Мајк Рос, Девин Тонер, Пол О` Конел, Питер О` Махуни, Шон О` Брајан, Џори Марфи, Конор Мареј, Џонатан Секстон, Сајмон Зибо, Роби Хеншо, Џеред Пејн, Томи Боув, Роб Карни

Шон Кронин, Киан Хили, Мартин Мур, Иан Хендерсон, Томи О` Донел, Иан Ридан, Иан Мадиган, Феликс Џонс

ЕСЕЈ: Роби Хеншо (52`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Џонатан Секстон (53`)

КАЗНЕ: Џонатан Секстон (2`, 10`,30`)

ЕНГЛЕСКА: Џо Марлер, Дилан Хартли, Дан Кол, Дејв Атвуд, Џорџ Круз, Џејмс Хаскел, Крис Робшо, Били Вунипола, Бен Јангс, Џорџ Норт, Џек Новел, Лунтер Бурел, Џонатан Џозеф, Ентони Вотсон, Алекс Гуд

Том Јангс, Мако Вунипола, Хенри Томас, Ник Истер, Том Крофт, Ричард Вигелсворт, Данијел Ципријани, Били Твелвтрис

КАЗНЕ: Џорџ Форд (59`, 68`)

ДРОП ГОЛ: Џорџ Форд (12`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.