И АЛСТЕР И БИАРИЦ МЕЂУ ОСАМ НАЈБОЉИХ ЕВРОПЕ

ДВА ПУТА ПОЕНТИРАО: Иан Балшо у продору против Бата.
ДВА ПУТА ПОЕНТИРАО: Иан Балшо у продору против Бата.

У данашње прве две утакмице Европског рагби купа решено је питање победника у групи 4. Освојивши и бонус бод у победи 26:19 (14:0) против Бата Биариц Олимпик остао је на првом месту табеле. Поред Баскијаца у четвртфинале ће и Алстер јер се убедљивим тријумфом 43:6 (10:6) на гостовању Аирониу постао једна од две најбоље другопласиране екипе.

Протестатнти су без већих проблема решили питање победника у Виадани, мада су им Чапље задале доста проблема у првом полувремену. Ипак, хет трик Јужноафриканца Педрија Ваненбурга, полагања Ендруа Тримбла, Сајмона Данијелија, казнени есеј због намерог обарања мелеа и петра трансформација и једна казна Иана Хемфриса били су довољи Алстеру да баце на колена Аирони.

Мање од двадесте минута до краја меча у Биарицу, Олимпик је имао 21 поен предноси у окршају с Батом. Енглезе је прво начео есејем Димитри Јашвили а после полагања демија Француске и Биарица Иан Балшо је два пута положио лопту иза гол линије Бата што је једном учинио и Такудзве Нгвењава.

Играчи Бата суочени са понижењем на стадиону Парк Агилера пред крај меча смогли су снаге да два пута поентирају преко крила Тома Бигса чиме су извукли частан пораз у опроштају од европске сцене.

РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА У ГРУПИ 4

АИРОНИ – АЛСТЕР 6:43 (6:10)

БИАРИЦ ОЛИМПИК – БАТ 26:19 (14:0)

КОНАЧНА ТАБЕЛА ГРУПЕ 4

[table “8” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.