ПОНОВО УЗ ПОМОЋ СУДИЈЕ ОЛ БЛЕКСИ ПОБЕДИЛИ ФРАНЦУЗЕ

КОБНИ ТРЕНУТАК: Агнус Гарнер искључује Бенџамина Фала (15)
КОБНИ ТРЕНУТАК: Агнус Гарнер искључује Бенџамина Фала (15)

Нажалост, као и у првом тест мечу између Новог Зеланда и Француске одиграном протекле суботе у Окланду, и у другом који се окончао вечерас на Регионалном стадиону у Велингтону, у први план је поново избио судија. Овог пута грешком Агнуса Гарнера који је неоправдано показао црвени картон Бенџамину Фалу, Ол блекси су лакшим путем стигли до победе 26:13 (21:6) којом су освојили серију од три тест меча.

Врло је једноставно. У неравноправној борби против најбоље селекције планете и шампона света шансе за остварењем позитивног исхода су попут добијања “седмице” на лутрији а Французи су поново добро започели сусрет, чак и први стигли до предности 3:0 казненим ударцем Моргана Паре.

У још драматичнијем моменту у односу на онај од протеклог викенда, Триколори су поново остали са играчем мање на терену али не на десет минута као што је био случај на Иден парку, већ на 68 јер је у 12. Агнус Гарнер искључио Бенџамина Фала. Аустралијанац је аријеру Француске показао црвени картон после ваздушног дуела са Бауденом Баретом у којем Бенџамин Фал није нити гледао нити ишао са намером да повреди отварача Новог Зеланда.

Међутим, Бауден Барет је незгодно пао, што је још драматичније изгледало на успореном снимку где се лепо видело да није било намере Бенџамина Фала који је ишао на лопту, да повреди противника.

Ипак, креатор игре је отишао на тест потреса мозга који није прошао и био је замењен Демијеном Мек Кензијем, а делилац (не)правде је био неумољив. Агнус Гарнер је неоправдано искључио првотимца Монпељеа чиме су Французи готово читаву утакмицу одиграли са играчем мање. И то како су одиграли…

Домаћи су одмах у следећем нападу направили преокрет полагањем Џоа Мудија и претварањем Демијена Мек Кензија. Повисили су вођство есејем Бена Смита уз још један прецизан ударац за два поена универзалца у дијагонали Чифса.

Француска је умањила предност казном Моргана Паре али је у зауставном времену првог полувремена Џорди Барет постигао трећи есеј за Нови Зеланд који је Демијен Мек Кензи претворио.

У наставку, као и у првом полувремену, Триколори су се лавовски борили побравши симпатије чак и домаће публике. Великом борбеношћу, пожртвовањем и надљудским трудом, успевали су на надокнаде недостатак у људству али је одбрана ипак поново попустила у 57. минуту када је најмлађи од браће Барет, Џорди, поново успео да положи лопту иза противничке гол линије за 26:6.
Слаба је утеха Французима био жути картон Ти Џеја Перенаре који се није склонио из рака на време успоривши напад противника, јер рагбисти са Галским петлом на грудима, бројчано изједначени, нису успели озбиљније и опасније да угрозе Новозеланђане.

Утешни есеј који је трансформисао Морган Пара у зауставном времену је био дело резервног десног стуба прве линије мелеа Седате Гомес Сае којим су се Французи часно опростили од шанси за освајањем серије. Трећи тест меч који ће се следеће суботе играти у Данидену биће за престиж и доказивање праве снаге и потенцијала гостију под условом да их поново непокраду судије.

НОВИ ЗЕЛАНД – ФРАНЦУСКА 26:13 (21:6)

Регионални стадион у Велингтону

Гледалаца: 34.000

Главни судија: Агну Гарнер (Аустралија)

Помоћници: Џон Леси (Ирска), Лук Пирс (Енглеска)

Судија у ТВ студију: Џорџ Ајуб (Аустралија)

НОВИ ЗЕЛАНД: Џо Муди, Коди тејлор, Овен Френкс, Семјуел Вајтлок, Скот Барет, Лиан Сквајер, Сем Кејн, Лук Вајтлок, Ерон Смит, Бауден Барет, Реико Иоане, Рајан Кроти, Ентон Леинарт Браун, Бен Смит, Џорди Барет

Нејтан Харис, Карл Ту` инукуафе, Офа Ту` унгафаси, Ваеа Фифита, Арди Савеа, Ти Џеј Перенара, Дамијен Мек Кензи, Нгани Лаумапе

ЕСЕЈИ: Џо Муди (13`), Бен Смит (21`), Џорди Барет (40`, 57`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Демијен Мек Кензи (14`, 21`, 41`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ФРАНЦУСКА: Дани Присо, Камил Шат, Уини Атонио, Бернар Ла Ру, Јоан Маестри, Метју Бабило, Келиен Галтие, Келиен Журдо, Морган Пара, Антони Белу, Гаел Фику, Жофри Думару,Матју Бастеро, Теди Томас, Бенџамин Фал

Пијер Буржари, Цирил Баил, Седат Гомес Са, Паул Габрилаж, Александр Лапарди, Баптист Серин, Жил Плисон, Максим Мерда

ЕСЕЈИ: Седат Гомес Са (80`+1`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Жил Плисон (80`+2`)

КАЗНЕ: Морган Пара (11`, 31`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ: Бенџамин Фал (12`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.