КАПИТЕН ОЛ БЛЕКСА ОЧЕКУЈЕ ЕПСКУ БОРБУ ПРОТИВ СПРИНГБОКСА

УБЕЂЕН ТРАЛАЛА: Сем Кејн.
ПРЕД НОВИНАРИМА: капитен Новг Зеланда Сем Кејн.

Ол Блекси су одрадили последњи тренинг на терену стадиона Маунт Смарт у Окланду пред сутрашњи окршај са Спрингбоксима који ће по свему судећи, дати одговр ко ће постати нови или остати стари шампион Рагби Првенства, односно Првенства четири нациије.

После одрађеног врло лаког тренинга, више преставе за новинаре  и привилеговане љубитеље Ол Блекса који су им уједно и пословни партнери, поједине организације и рагби клубови, окупљеним представницима „седме силе, како протокол налаже, обратио се капитен Новог Зеанда Сем Кејн.

Крилни Чифса осврнуо се одмах на губитак који је доживео играч са истом улогом у тиму као и Сем Кејн у Ол Блесима:

Очигледно је врло тешка недеља за њега и његову породици, и ми као тим упућујемо саучешће Етцебет фамилији. Мора да му је врло тешко да је у овом тренутку на другој страни света. Претпостављам да ћемо се видети сутра пре утакмицуна бацању новчића и онда у битци на терену – осврнуо се  најпре Сем Кејн на губитак оца капитеа Јужне Африке Ебена Етцебета.

Волим ове тест мечеве са Спрингбоксима. мелејци их обоавају. Има утакмица које одлучују управо оно шта се дешава у скраму.  Биле су неке од епских битака у прошлости и све указује да нас очекује још једна сутра. По погледу на њихову клупу са резервама, може се видети да и они исто очекују. Знамо њихов Де Ен Ка, и у којој мери воле скрамове, молове, казне, игре са базе. Очекује нас велики изазов сутра. Последњи пут када смо играли против Спрингбокса урадили смо добар посао у тим сегментима игре и волели би смо да мислимо да смо се чак и побољшали од тада – подестио се Сем Кејн победе Ол Блекса 35:23 у последњем сусрету две стране на стадиону Елис Парк у Јоханезбургзу.

Спрингбокси су победили у два под последња три окршаја са Ол Блексима. Међутим, нису осетили сласт победе у Окланду против Новозеланђана још од 1937. године.

Текст и фото:
Јован Бајић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.