КАРТЕР И КРСТАШИ ПОНОВО У КРАЈСТЧРЧУ

ПОНОВО У АКЦИЈИ: Даниел Картер.
ПОНОВО У АКЦИЈИ: Даниел Картер.

Коначно добре вести за све навијаче Крусејдерса. Најтрофејнија франшиза Супер рагбија коначно ће предстојећег викенда одиграти утакмицу у свом Крајстчрчу а оно што посебдно радује не само присталице Крсташа него и Ол блекса је информација да ће у 22 играча за утакмицу са Читсаима између осталих у комбинацији бити и Данијел Картер.

Крусејдерси нису играли у свом граду од 2010. Први разлог за селидбу је била реконструкција и проширење капацитета стадиона Ланкастер парк пред Светско првенство. Таман када је вишенаменско спортско здање 2011. добило ново и биставо рухо у фебруару те године разорни земљотрес је погодио Крајстчрч оштетивши у великој мери и стадион због чега седам мечева укључујући и једно четвртфинале Мондијала није играно на источној обали јужног острва Новог Зеланда.

НОВИ ДОМ КРСТАША: стадион Крајстчрч.
НОВИ ДОМ КРСТАША: стадион Крајстчрч.

Крсташи ни овог пута неће играти на свом Ланкастер парку већ на новоизграђеном стадиону Крајстчрч али оно што је битно је да су поново у свом граду, пред својим навијачима а оно што додатно испуњава срца љубитеља момака у црвено – црним дресовима је повратак Данијела Картера.

Најбољи отварач света повредио је препону на тренингу пред утакмицу са Канадом због чега је пропустио остатак Светског првенства. По најавама из табора Крусејдерса и речима главног стратега Тода Блекедера Данијел Картер је после после пет месеци одсуства поново у комбинацији за утакмицу, односно за окршај са Читасима у оквиру петог кола Супер рагбија али ће сусрет највероватније почети на клупи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.