КВИНСИ ВЕЗАЛИ КРИЛА СОКОЛОВИМА

УЗЕЛИ И БОНУС БОД: Талонер Џо Греј постиже други есеј за Харлеквинсе
УЗЕЛИ И БОНУС БОД: Талонер Џо Греј постиже други есеј за Харлеквинсе. ФОТО: преузето са RUGBY WEEK

У окршају у којем је за сада постигнуто највише поена 71 и девет есеја у оквиру 19. кола Премијершипа, где је домаћа екипа јурила бодове за плеј оф а гости за опстанак у елитном друштву, Харлеквинси су на свом терену стадиона Твикенхем Ступ у југозападном предграђу Лондона, савладали Њукасл Фалконсе 46:25 (21:6). 

Црно-бели су први повели на мечу казном Мајка Дилејнија у четвртом минуту сусрета, али су онда кола кренула низ брдо по госте из Њукасла.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ЛОНДОНА: Радомир Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ЛОНДОНА: Радомир Бајић

Харлекини су преузели конце игре у своје руке и нису испуштали предност до краја меча укњиживши шест есеја, чиме су осигурали и бонус бод.

Два пута се у листу стрелаца уписао Холанђанин који игра репрезентацију Шкотске Тим Висер, док је највише поена на мечу 16, из пет трансформација и две казне је постигао Бен Ботица, син Фране Ботице, чувеног Ол блека, пореклом из Далмације који је почетком деведесетих одиграо и неколико утакмица за селекцију Хрватске.

Другим есејем Нилу Лату Лангилангија и претварањем Мајка Дилејнија, рагбисти са севера Енглеске су се приближили Харклеквинсима на свега три заостатка, запретивши преотимањем победе.

Међутим, скупо су их коштали жути картони Шона Робинсона и Мајка Дилејнија у последњих двадесет минута меча, које су практично, одиграли са играчем мање. Квинси су зналлачки искористили бројчану предност и остварили тријумф који их држи у трци ка пласману у нокаут фазу Премијершипа.

С друге стране, Њукасл Фалконси који су на пред последњем месту табеле, мораће жестоко да се потруде у последња три кола, који је остало до плеј офа, односно, краја лигашког дела такмичења, како би и следеће године играли у најквалитетнијем друштву Енглеске.

ХАРЛЕКВИНС – ЊУКАСЛ ФАЛКОНС 46:25 (21:6)

Стадион Твикенхем Ступ у Лондону

Гледалаца: 14.267

Судија: Метју Карли

Помоћници: Енди Вотсон, Кели Стјуарт

Судија у ТВ студију: Рован Кит

ХАРЛЕКВИНС: Џо Марлер, Џо Греј, Вил Кулиер, Џорџ Мерлик, Џејмс Хорвил, Крис Робшоу, Џек Кифорд, Ник Истер, Данин Кер, Бен Ботица, Тим Висер, Џејми Робертс, Џо Марчант, Мерланд Јард, Мајк Браун

Дејв Ворд, Марк Ламберд, Кајли Синклер, Сем Твуми, Мет Луаману, Карл Диксон, Мет Хупер, Рос Крисхолм,

ЕСЕЈИ: Тим Висер (6`, 73`), Џек Клифорд (13`), Џо Греј (36`), Џо Марчант (48`), Мерланд Јард (80`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бен Ботица (7`, 15`, 39`, 49`, 80`+2`)

КАЗНЕ: Бен Ботица (64`, 67`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Џорџ Мерлик (60`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ЊУКАЛС ФАЛКОНС: Роб Викерс, Џорџ Мек Гурин, Таиоионе Веа, Марк Вилсон, Калум Грин, Нили Лату Лангиланги, Вил Велч, Ели Хог, Мајк Јанг, Мајк Дилејни, Синоти Синоти, Адам Паувел, Крис Херис, Маркус Вотсон, Алекс Теит

Скот Лоусон, Алекс Роџерс, Кенсуке Хатакејама, Шон Робинсон, Сајмон Хамерсли, Сонатане Такулуа, Креиг Вилис, Белисарио Агила

ЕСЕЈИ: Маркус Вотсон (50`), Нили Лату Лангиланги (57`, 61`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Мајк Дилејни (57`, 62`)

КАЗНЕ: Мајк Дилејни (4`, 9`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Шон Робинсон (67`), Мајк Дилејни (78`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.