КЛЕРМОН И ТУЛОН У БИТЦИ ЗА ШАМПИОНА ЕВРОПЕ

КАПИТЕНИ С ТРОФЕЈЕМ ЗА КОЈИ ЋЕ СЕ СУТРА БОРИТИ: Џони Вилкинсон и Орели Ружери (десно) с пехаром
КАПИТЕНИ С ТРОФЕЈЕМ ЗА КОЈИ ЋЕ СЕ ДАНАС БОРИТИ: Џони Вилкинсон и Орели Ружери (десно) с пехаром

На терену стадиона Ленсдаун роуд у Даблину данас ће се у све француском финалу Европског рагби купа од 18 сати по централоевропском времену у мечу за титули шампиона Старог континента борити Клермон и Тулон. Обе екипе ни једном до сада нису освојиле најсјајније одличје клубског такмичења Европе и први пут играју утакмицу за трофеј.

Сами актери сусрета су на конференцији за медије одржаној данас у конференцијској сали Ленсдаун роуда истакли да им је овај сусрет од изузетне важности. Џони Вилкинсон кога је Бернар Лапасет поново именовао за капитена, рекао је да је ово за њега вруханц каријере без обзира што је 2003. његовим  дроп голом у продужетцима финала Енглеска постала шампион света у Аустралији:

ДИРЕКТНО С ЛЕНСДАУН РОУДА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО С ЛЕНСДАУН РОУДА: Јован Бајић

Заиста велики трентак и за мене и за саиграче и све у клубу. Тулон је велики колектив, сви су битни шрафови у мешини, од чистача преко нас играча до председника клуба. Играо сам велике утакмице у каријери али ову сматрам највећом изјавио је Вилко на конференцији.

Окршај у Даблину биће четврто финале у којем ће копља укрстити француске екипе. Ко год да победи данас постаће трећи тим из земље Галских петлова коме је то пошло за руком и ногом. Брив је био шампион 1997. године, Тулуз 1996., 2003, 2005. и 2010. док ће 2013. бити Тулон или Клермон.

У случају да тријумфује клуб који је 1911. године основао Марсел Мишелин за његове раднике у фабрици за производњу аутомобилских гума, биће то први пут да је једна екипа забележила свих девет победа у девет мечева Европског рагби купа колико их има од групне фазе до самог финала.

Сам Гино Ве, шеф струке Тулуза, најтрофејнијег клуба Старог континента, јер рекао да је дуел Клермона и Тулона у рагбију као сусрет Реал Мадрида и Барселоне у фудбалу што због буџета којим располажу што због играчког кадра. У стартним поставама, односно пред први звиждук Алана Роланда на терену Ленсдаун роуда биће 30 репрезентативаца разниф фела. Шта рећи кад међу првих 15 Тулона није било места за Гетлина Џенкинса, Сефона Армитиџа, Јоеа Ван Ниекерка, Фредерика Мишелака, Максима Мермоза

Нико не може да оспори чињеницу да ће се у финалу Европског рагби купа наћи две најбоље екипе Старог континента стога уживајте у данашњем мечу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.