КОНАЧНО ПОБЕДА АУСТРАЛИЈЕ

НАЈЕФИКАСНИЈИ МЕЂУ ВАЛАБИСИМА: Бернар Фоли окружен Спрингбоксима
НАЈЕФИКАСНИЈИ МЕЂУ ВАЛАБИСИМА: Бернар Фоли окружен Спрингбоксима

Рагбисти Аустралије коначно су успели да остваре прву победу у Рагби првенству и тиме прекину низ од шест везаних пораза започет у финалу Мондијала у Енглеској. Валабиси су у другом утакмици трећег кола престижног такмичења јужне хемисфере у Бризбејну остварили тријумф 23:17 (13:14) против Јужне Африке и тиме донекле вратили пољуљан углед.

Ипак, уводни моменти меча, припали су гостима. Спрингбокси су после 20 минута игре губили 14:3 и све је мирисало на нову катастрофу, ново понижење пред својим навијачима. Међутим, Валабиси су успели да се уздигну, направе преокрет и реше меч у своју корист.

Обе селекције су постигле по два есеја која су била трансформисана. У редовима домаћих положили су Адам Колеман и Бернар Фоли који је трансформисао и поентирање играча друге линије мелеа и сопствено. Код Јужноафриканаца истакли Ворен Вајтли и Јохан Гусен а Елтон Јанкис је био сигуран за додатна два поена.

Разлику су направиле казне, односно путеви на гол после прекршаја ривала. Бернар Фоли који је можда био и најзаслужнији за успех Озија, их је извео три, што са есејем, и две трансформације даје укупан збир од 18 поена док је Морне Стејн једном померио семафор из казне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.