КРИСТАЛИЗАЦИЈА ПЛЕЈ ОФА СУПЕР РАГБИЈА

БЕН МЕЈ ПРЕДВОДИ НАПАД ХУРИКЕЈНСА У ПРЕТХОДНОМ ДУЕЛУ С ЧИФСИМА
БЕН МЕЈ ПРЕДВОДИ НАПАД ХУРИКЕЈНСА У ПРЕТХОДНОМ ДУЕЛУ С ЧИФСИМА

У викенду пред нама одиграће се 18., последње коло Супер рагбија које ће дефинитвно појаснити ситуацију ко ће у плеј оф. За шест места које воде у нокауф фазу у конкуренцији је још увек осам тимова од којих су гарантовани учесници борбе за титулу шампиона јужне хемисфере само Чифси, водећи у генералном пласману и првопласирани у Јужноафричкој конференцији Стормерси док ће преостали конкуренти морати жестоко да се потруде не би ли им се придружили у наставку битке за трофеј.

Управо ће Чифси отворити последњу рунду лигашког дела сезоне 2012 Супер рагбија гостовањем Хурикејнсима у главном граду Новог Зеланда. Поглавице су прве у Новозеладској конференцији и у генералном пласману али то се може променити у случају пораза у Велнгтону чиме би Урагани прошли у финалну серију под условом да Булси, Редси, и Шаркси не освоје планиране бодове.

ДУАН ВЕРМУЛЕН ТАМПОНИРА КРИЛО РЕБЕЛСА КУПЕРА ВУНУ
ДУАН ВЕРМУЛЕН ТАМПОНИРА КРИЛО РЕБЕЛСА КУПЕРА ВУНУ

Поред Чифса, у најбољој позицији су Стормерси. Олујници ће у последњем колу одмерити снаге с нејаким Ребелсима у свом Кејп Тауну. На крају недеље могу бити и на првом месту у генералном пласману. Ако их Бунтовници из Мелбурна ипак изненаде, завршили би на трећем месту.

Брамбиси су лидери у Аустралиској конференцији која им може исклизнути из руку ако не савладају Блузсе у Kанбери што ће бити тешко за остварити јер рагбисти из Окланда победом желе да заврше сезону која им је дефинитвно за заборав. У најгорој варијанти, у случају пораза без освајања бонус бода против Плаваца чак им прети и елиминација у којој би навише профитирали Редси.

Момци из Квинсленда су тренутно седми, али ако у великом аустралијском дербију који ће се у суботу ујутро играти у Бризбејну, победе Варатасе, избориће шансу да одбране наслов првака јужне хемисфере освојен прошле године.

БИТКА ЗА ПЛАСМАН У ПЛЕЈ ОФ, ОДНОСНО ЧАСТ: Крусејдерс - Вестерн Форс.
БИТКА ЗА ПЛАСМАН У ПЛЕЈ ОФ, ОДНОСНО ЧАСТ: Крусејдерс - Вестерн Форс (плави дресови).

Најтрофејнија франшиза Супер рагбија мора такође у суботу ујутро да забележи тријумф ако мисли да се пласира у плеј оф. У Крајстчрчу ће одмерити снаге са Вестерн Форсима. Ричију Мек Коуву, Данијелу Картеру и остатку Крусејдерса гости из Перта не би требали да представљају проблем. Тријумф им је императив јер и одреду Крсташа у супротном прети елиминација.

Бусли су на на петој позицији која их води у нокаут фазу али да би ту и остали или можда чак и побољшали пласман треба да освоје пет бодова против Лајонса на Лофтус Версфилду у Преторији јер су готово са истим учинком као и и Шаркси којима ће гостовати Читаси на Кингс парку у Дурбану.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ОКРШАЈА БУЛСА (плави дресови) И ЛАЈОНСА.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ОКРШАЈА БУЛСА (плави дресови) И ЛАЈОНСА.

Ајкулама је исто неопходна победа, тачније треба да остваре исти учинак као и Булси с тим да ако желе да их претекну морају да у евентуалном тријумфу против Лепоарда да посттигну 18 поена више у односу на ривала из Преторије.

Крусејдерси, Хурикејнси, Булси и Шаркси у најбољој варијанти по њих, могу да заврше на четвртој позицији у супротном, у најгорој режији, неће се пласирати у плеј оф.

Поред Јужне Африке, односно Стормерса, евентуално Булса и Шаркса и Нови Зеланд би у плеф офу могао да има три представника. Чифси су дефинитвно као освајачи првог места у националној конференцији у борби за титулу где би и Крусејдерси требали да им се прикључе док шансе још постоје и за Хурикејнсе.

ПОСЛЕДЊЕ, 18. КОЛО СУПЕР РАГБИЈА

Сутра:

ХУРИКЕЈНС – ЧИФС

Субота, 14. јул:

БРАМБИС – БЛУЗС

КРУСЕЈДЕРС – ВЕСТЕРН ФОРС

РЕДС – ВАРАТАС

СТОРМЕРС – РЕБЕЛС

ШАРКС – ЧИТАС

БУЛС – ЛАЈОНС

ХАЈЛЕНДЕРСИ су слободни у последњем колу

ТАБЕЛА ПРЕД ПОСЛЕДЊЕ 18. КОЛО СУПЕР РАГБИЈА

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.