КРСТАШИ ПОБЕДОМ ПРОТИВ ВАРАТАСА УВЕЛИЧАЛИ ЈУБИЛЕЈ ЕЛИСА

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ МЕЧЕВА ДВЕ ЕКИПЕ
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ МЕЧЕВА ДВЕ ЕКИПЕ

У премијерној утакмици 13. кола Супер рагбија, која је, како се испоставило, била баксузна за Варатасе, Крсташи су лако изашли на крај са аустралијском франшизом из Новог Јужног Велса савладавши је 29:10 (22:5) и тиме уприличили јубиларну 150. утакмицу Ендија Елиса за тим из Крајстчрча.

Није пуно требало Крусејдерсима да начну противника. После свега четири минута игре, лопта је дошла до десног крила које је у пуном спринту, претрчавши Озије, положио. Ричи Мо` унга није имао проблема да трансформише есеј Џонија Мек Никола.

Таман када је игра поново кренула са центра и када су се Варатаси офркестили после шока, Ричи Мо` унга је одличним шут-додавањем пронашао Џонија Мек Никола, који је ухватио лопту у скоку и пре него што се дочекао на ноге, већ у рукама ривала, проследио је до Израела Дага. Аријеру је преостало после пар корака само да се баци у есеј  простор.

Отварач Крусејдерса који је овог пута промашио шут за додатна два поена, нешто касније се исправио успешним ударцем за три.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Чинило се да ће момци из Сиднеја бити нова жртва, после прошлонедељног пораза од Хајхлендерса којим им је прекинут низ од осам победа, разјарених Крсташа.

Ипак, Израел Фолау је покупио висок шут, кренуо у вожњу кроз одбрану Крусејдерса, дао пас до Ника Фипса који је проиграо Роба Хорна за полагање и прве поене гостију.

То само као да је долило уље на ватру. Одлични Ричи Мо` унга је сам створио себи прилику из које је се изродио трећи есеј. Сопствено полагање отварач Рагби клуба Линвуд је трансформисао за 22:5 на полувремену.

У првих 15 минута другом делу меча није било претераних узбуђења ако се не рачуна консолидација редова Аустралијанаца. Варатаси су се у толикој мери регруписали да су озбиљно претили по есеј Крусејдерса.

Управо из сопственог есеј простора момци у црвено – црном су развили акцију која је обећавала да ће бити проглашена за најбољу у сезони. И била је али није оверена полагањем јер су гости последње додавање, које је био повратни пас ка Џонију Мек Николу осујетили. Акцију је започео, дубоко у свом есеју Ричи Мо` унга одлучивши да игра уместо да избаци лопту у аут. Лопта је отишла у сам угао ка Џонију Мек Николу који ју је изнео из опасне зоне. Размењено је пар додавања између њега и Израела Дага до поменуте ситуације.

Јако Пајпер је због прекршаја могао и да покаже жути картон али је све остало само на казни. Ипак, који трен касније, Крусејдерси су постигли четврти есеј за бонус поен преко Џордана Тауфуе.

Бивши Крсташ, од ове сезоне у редовима Варатаса, полагањем се вратио у стари крај али у дресу са не баш омиљеним бојама у Крајстчрчу. Зек Гилфорд који је био шампион света са Ол блексима 2011. године, био је стрелац другог есеја за Ози франшизу. Бернар Фоли ни из ове ситуације није био прецизан за претварање.

Крсташи су привели меч крају остваривши девету победу у 2016. 29:10и тиме увеличали славље Ендија Елиса који је јубиларни 150. пут играо у црно-црвеном дресу.

КРУСЕЈДЕРС – ВАРАТАС 29:10 (:)

Стадион Рагби лига парк у Краајстчрчу

Гледалаца: 10.000

Главни судија: Јако Пајпер (Јужна Африка)

Помоћници: Јако Ван Херден (Јужна Африка), Кејн Мек Брајд (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Крсис Вратс (Нови Зеланд)

КРУСЕЈДЕРС: Џо Муди, Коди Тејлор,Овен Френкс, Лук Романо, Самјуел Вајтлок, Џордан Тауфуа, Мет Тод, Керијан Рид, Енди Елис, Ричи Мо` унга, Јоне Масаили, Рајан Кроти, Керион Фонотиа, Џони Мек Никол, Израел Даг

Гед Робинсон, Вајат Крокет, Мика Алаалатоа, Скот Берет, Тим Бојс, Мајкл Дурмонд, Давид Хавили, Марки Мек Кензи

ЕСЕЈИ: Џони Мек Никол (5`), Израел Даг (9`), Ричи Мо` унга (36`), Џордан Тауфуа (62`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (6`, 37`, 63`)

КАЗНЕ: Ричи Мо` унга (18`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ВАРАТАС: Педи Рајан, Татафу Полота Нау, Том Робертсон, Дејви Денис, Вил Скелтон, Дин Мам, Мајкл Хупер, Џед Холовеј, Ник Фипс, Бернар Фоли, Роб Хорн, Дејвид Хорвиц, Израел Фолау, Риси Робинсон, Ендру Келавеј

Ангус Та` авао, Хју Роач, Џереми Тилсе, Сем Луис, Вајкиф Палу, Мет Лукас, Мет Караро, Зек Гилфорд

ЕСЕЈИ: Роб Хорн (26`), Зек Гилфорд (66`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.