КРСТАШИ РАСКОМАДАЛИ АЈКУЛЕ

ПРОШЛИ У ФИНАЛЕ: заменик капитена Крусејдерса Рајан Кроти вади лопту из рака. ФОТО: Јован Бајић
ПРОШЛИ У ФИНАЛЕ: заменик капитена Крусејдерса Рајан Кроти вади лопту из рака. ФОТО: Јован Бајић

У првом полуфиналу Супер рагбија одиграном на Рагби лига парку у Крајстчрчу, Крусејдерси су се осветили Јужноафриканцима за пораз од пре два месеца, разбивши Шарксе 38:6 (16:6) чиме су изборили шансу да се за недељу дана се поново оките титулом шампиона јужне хемисфере коју су седам пута освојили у прошлости.

Гости из Дурбана су деловали као озбиљан и дорастао ривал полуфинала само у првих 40. минута сусрета.

Прилику да постигну прве поене Шаркси су пружили противнику направивши казну оставши у офсајду што су Крусејдерси одмах претворили у поене прецизним ударцем на гол Данијела Картера.

ДИРЕКТНО И ЕКСКУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Крусејдерси су имали иницијативу коју су Шаркси прекидали у више прилика али само на тренутке.

Да је заиста један од најбољих играча света, за шта је и проглашен прошле године, Керијан Рид је доказао у 17. минуту. После лошег испуцавања из својих 22. метара, и фазе Крсташа, лопта је дошла до чепа треће линије домаћих. а Керијан Рид је, као да се ради о лаганом тренингу, прошао кроз, у том тренутку, веома лошу одбрану Шаркса, примивши лопту изван противничких 22. метара, исклизнуо из руку ривала, заломио ка стативама и положио.

Данијел Картер је трансформацијом дао домаћима двоцифрено вођство.

Који трен касније Патрик Ламби је исто из казне покренуо госте али је Данијел Картер узвратио још једним прецизним шутем на стативе из казненог ударца.

До одласка на одмор, Картер и Ламби су разменили по казнени ударац чиме су Крсташи на полувреме отишли на одмор са десет разлике на свом рачуну.

Наговештај катастрофе за момке са југозападне обале Индијског океана било је полагање Неманија Надолоа који се својим 11. есејем на само један разлике приближио рекордеру сезоне Израелу Фолауу.

Дебал је већ био видљив после скрама у којем су Шаркси имали убацивање али им је резервни деми домаћих Вили Хајнц, украо лопту и поентирао а Данијел Картер одлепио Крсташе на 28:6.

ПОРАЖЕНИ: капитен Шаркса Бизмарк Ду Плесис вози мол. ФОТО: Јован Бајић
ПОРАЖЕНИ: капитен Шаркса Бизмарк Ду Плесис вози мол. ФОТО: Јован Бајић

Судбина црно – белих и пролазак црвено – црних у финале је апсолутно постало јасно десет минута пре краја када је Џони Нек Никол, који је ишао у игру такође са клупе, покупио оф лоуд Израела Дага и набацио још пет поена на рачун Крусејдерса.

Тријумф и дефинитиван пролазак у меч за титулу изабраника Тода Блекедера је оверио Мет Тод. Момак који је померио са отвореног на затвореног крилног треће линије играча попут Ричија Мек Коува је крунисао акцију насталу из аута и формирану у мол формацију којом су се приближили до гол линије. Лопту иза ње је спустио Мет Тод за коначних 38:6

КРУСЕЈДЕРС – ШАРКС38:6 (16:6)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 15.000

Главни судија: Глен Џексон

Помоћници: Рохан Хофман, Мајк Фрејзер

КРУСЕЈДЕРС: Вајат Крокет, Кори Флин, Овен Френкс, Доминик Брд, Семјуел Вајтлок, Ричи Мек Коув, Мет Тод, Керијан Рид, Енди Елис, Колин Слејд, Немани Надоло, Данијел Картер, Рајан Кроти, Керион Фонотиа, Израел Даг

Бен Фунел, Џо Муди, Непо Лаулала, Џими Тупоу, Џордан Тауфа, Вили  Хајнц, Том Тејлор, Џони Мек Никол

ЕСЕЈИ: Керијан Рид (17`), Немани Надоло (48`), Вили Хајнц (65`), Џони Мек Никол (70`), Мет Тод (78`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Данијел Картер (18`, 66`)

КАЗНЕ: Данијел Картер (3`, 28`, 31`)

ШАРКС: Томас Ду Тоит, Бизмар Ду Плеси, Јани Ду Плеси, Вилјем Албертс, Стивен Луис, Марсел Коетце, Жан Дејзел, Рајан Канковски, Кобус Рајнах, Патрик Ламби, Лвази Мвово, Френсис Стејн, Пол Џордаан, Џеј Пи Питерсен, Сп Пи Мараис

Кајл Купер, Дејл Чедвик, Луис Адриансе, Етјен Остхојзен, Тера Мтембу, Шарл Мек Лиод, С`бура Ситоле, Тондераи Чаваханга

КАЗНЕ: Патрик Ламби (21`, 37`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.